Rebarborovo-jahodový crumble

Jako dítě jsem zbožňovala úžasné ovocné koláče od babičky s máslem provoněnou drobenkou. Lépe řečeno milovala jsem tu drobenku s ovocem. Mé srdce zaplesalo, když jsem se pár let zpátky dozvěděla, že existuje crumble či krambl, jak chcete. Dnes už poměrně známý dezert není třeba představovat.  Ale nebyla bych to já, kdybych se ho nesnažila trochu "ozdravit".


Rebarborovo-jahodový crumble (na 1 misku)

  • rebarbora
  • jahody
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžička medu
Drobenka:

  • 2 lžíce celozrnné mouky
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce másla

Na drobenku jsem promíchala mouku s vločkami a cukrem, přidala máslo a mnula prsty, až vznikla drobenka. Rebarboru s jahodami jsem omyla, nakrájela a naskládala do mističky. Pokapala medem, citrónovou šťávou, promíchala, posypala drobenkou a šupla do trouby na půl hodiny a pak jen nasávala tu úžasnou vůni.


Můžete podávat s bílým jogurtem či vanilkovou zmrzlinou nebo jen tak, třeba na snídani :-)




A pokud Vás neoslovila kombinace rebarbory a jahod, zkuste tento. Je ozkoušený a výborný.




12 komentářů:

  1. Ale naopak, kombinace rebarbory a jahod mě zaujala moc! Ta citrónová šťáva tomu určitě dá správnou kyselost, mňam, mňam :)
    Až nám na chatě rebarbora povyroste tak tento recept určitě vyzkouším, zatím jsem s ní pekla jen koláče, tak to bude příjemná změna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně právě přijde, že bývá rebarbora zatracovaná, ale je to škoda. Pro ty, kdo mají radši kyselejší chutě, jako dělaná. Určitě zkus, nebudeš litovat :-)

      Vymazat
  2. Jahody a rebarbora zni super :) A drobenka je moc dobra vec :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pro mě je crumble jeden z nejúžasnějších receptů, kdo vymyslel drobenku, by zasloužil nobelovku :-)

      Vymazat
  3. Už jsem se na ten recept dívala a může to být hodně zajímavé. Na mém blogu najdeš ocenění.

    OdpovědětVymazat
  4. Lucka, tak tieto kadejaké crumble som zatial neskúšala, i keď misky sú už dávno kupené :-). Budem musieť skúsiť. Máš veľmi dobré recepty :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. recept nemusíš dělat jen v mističkách klidně ho udělej ve velkým pekáčku pro celou rodinu. Ty mističky využiješ hlavně , když chceš třeba jen jednu porci a vypadají hezky :-)

      Vymazat
  5. Recept vypadá parádně, určitě ho vyzkouším :) Můžu se jen zeptat, jak velkou zapékací misku použít? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ta moje má asi 10 cm průměr.

      Vymazat
    2. Opravdu jen 10 cm průměr? či poloměr? :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)