Camembert s rybízovým čatní

Tento týden jsem pro portál Štamgast a Gurmán připravila něco velmi snadného a přesto okouzlujícího, rybízové čatní. Zkuste jej k Vašemu oblíbenému sýru a propadnete mu. Za sebe doporučuji s rozpečeným camembertem či podobným sýrem s bílou plísní na povrchu. Myslím, že se bude skvěle hodit i k sýrům s modrou plísní, ale výběr nechám jen na Vás. 




Co takhle sýrové prkénko? Kousek sýra s modrou plísní, kousek s bílou, kousek kozího či ovčího a kousek nějakého tvrdého typu ementál? Každý přece nemá rád sladké dezerty nebo prostě nemá chuť na těžké přeslazené moučníky v těchto parnech, a tak stačí kousek kvalitního sýra s čatním a výborná tečka po hlavním chodu je na světě. Stejně tak poslouží i jako lehčí večeře, třeba s rukolovým salátem. Kdo bude hladovější, může sáhnout po pečivu. 



Camembert s rybízovým čatní (2 porce)


  • 250 g červeného rybízu
  • 4 lžičky třtinového cukru
  • 3 lžíce balsamica
  • 1 lžička skořice
  • ¼ lžičky chilli
  • 1 camembert
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička olivového oleje
  • Čerstvá petrželka




Červený rybíz jsem obrala a zasypala třtinovým cukrem, skořicí, chilli a zalila balsamicem. Vařila jsem zhruba půl hodiny do zhoustnutí, nechala chvíli vychladnout a přelila do sklenice, ve které jsem skladovala.

Camembert jsem pokladla na tenké plátky nakrájeným česnekem, pokapala olivovým olejem a posypala petrželkou. Dala jsem péct zhruba na 15 minut do trouby, případně můžete dát na gril. Podávala jsem spolu s rybízovým čatní. Můžete doplnit oblíbeným pečivem a třeba rukolou.





Článek si můžete přečíst zde.



5 komentářů:

  1. Jenom jsem přečetla slovo camembert a hned si vybavila tu jeho andělskou chuť... Mňami :) Vypadá to hrozně moc krásně a rybíz se mi tu ještě nějaký válí, tak proč nezkusit :)

    OdpovědětVymazat
  2. to musí být výborné !:) já miluju hermelín s brusinkami :)

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, vypadá to skvěle!
    Camembert v kombinaci s něčím sladkým jsem ještě nejedla, takže by mě zajímalo, jak to asi chutná. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná fotka, a tohle jídlo bych mohla pořád, zatím jsem použila vždy jen brusinky,ale rybíz by mohla být fajn změna:)

    OdpovědětVymazat
  5. tohle jsem už někdy u tebe viděla, nebo něco podobného :) každopádně je to moc lákavé :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)