Polévka z medvědího česneku

Může být něco jednoduššího než krémová zeleninová polévka? Snad jen namazat chleba... Je to čtvrt hoďky práce a daleko víc příjemného pocitu ze skvělého jídla. Navíc by byl hřích nevyužít sezónnosti medvědího česneku, která se pěkně krátí...





Ano, další primitivní recept, další polévka.. která mi hodně připomíná špenátovou, jen je mnohem pikantnější a skvěle splnila svůj úkol na Zelený čtvrtek. Samozřejmě nabízí spoustu alternativních možností. Můžete přidat trochu suchého bílého vína, hrst rukoly, špenátu, doplnit krutonky...



Polévka z medvědího česneku (2 porce)



  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 1 velká brambora 
  • 100 g medvědího česneku
  • hrst kopřiv
  • cca 500 ml vody/zeleninového vývaru
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • 100 ml sójové smetany





Na lžíci olivového oleje jsem si dozlatova orestovala cibuli, přidala jsem na malé kostičky nakrájené brambory, zalila vodou a vařila do změknutí. Poté jsem přidala omytý medvědí česnek, kopřivy, dochutila solí, muškátovým oříškem, smetanou a rozmixovala v hladký krém. Podávala jsem ozdobené smetanou a lístkem česneku.





2 komentářů:

Děkuji za komentář :-)