tag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post1080400410778057421..comments2024-03-27T23:28:56.802+01:00Comments on Delicious blog: Domácí lučinaLuciehttp://www.blogger.com/profile/09305243803074431876noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-30988182658152573982022-10-05T19:51:44.643+02:002022-10-05T19:51:44.643+02:0090g lučiny koupíte kolem 20kč. Dělám lucinu již ně...90g lučiny koupíte kolem 20kč. Dělám lucinu již několik let a myslím že rozhodně přijde levněji než kupovaná a je chutnější Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-55574603637812983152018-05-20T23:41:03.680+02:002018-05-20T23:41:03.680+02:00Naše malá dcerka (4 roky) je na Lučině s čerstvým ...Naše malá dcerka (4 roky) je na Lučině s čerstvým pečivem dosova závislák, takže toto je přesně recept, který u nás najde uplatnění. Jak vyzkouším, dám určitě vědět. Napadá mě i pár variací, jak by to šlo samozřejmě poupravit. Vyzkouším a případně i přispěji na https://www.pomodo.cz kde dáváme vyzkoušené a inspirativní recepty. Dám vědět :)Pomodohttps://www.pomodo.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-69950345308005197802015-03-24T22:40:25.416+01:002015-03-24T22:40:25.416+01:00Já používám obyč utěrku...Já používám obyč utěrku...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-21962206670370843352014-10-14T14:55:28.073+02:002014-10-14T14:55:28.073+02:00Recept na zubní pastu :
2 hrsti listů čerstvé ša...Recept na zubní pastu : <br /><br />2 hrsti listů čerstvé šalvěje lékařské, 300g mořské soli - smícháme na pekáči a dáme do trouby na 40st. <br />Pomali sušíme, dokud se listy šalvěje nescvrknou. Po vychlazení vše rozemeleme v mixéru a uchováme v dobře uzavřené dóze. Používá se menší množství na kartáček. Zbaví zubního plaku a skvěle vyčistí naše zuby. Šalvěj je úžasná bylina, má protizánětlivé účinky! Pastu už vůbec nepoužívám.<br />Renátanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-51195615378588412012014-09-29T22:10:05.527+02:002014-09-29T22:10:05.527+02:00něco jako gázu, obvaz velikosti pleny, případně ji...něco jako gázu, obvaz velikosti pleny, případně jinou látku, šátek, vyvařený...Luciehttps://www.blogger.com/profile/09305243803074431876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-63916206031136331822014-09-29T16:59:57.745+02:002014-09-29T16:59:57.745+02:00Nemáte tip co místo pleny? Tu zatím fakt nevedu :(...Nemáte tip co místo pleny? Tu zatím fakt nevedu :( :-) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-40623614256237034402014-09-22T18:43:27.540+02:002014-09-22T18:43:27.540+02:00http://delicious-blog-lucie.blogspot.cz/2013/02/10...http://delicious-blog-lucie.blogspot.cz/2013/02/100-celozrnny-spaldovy-chleb-s.htmlLuciehttps://www.blogger.com/profile/09305243803074431876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-62496127127538187952014-09-22T16:40:40.202+02:002014-09-22T16:40:40.202+02:00Lučinu jsem dělala už několikrát a je doopravdy vý...Lučinu jsem dělala už několikrát a je doopravdy výborná, ale nemůžu se vynadívat na ten chlebík, jestli je domácí nedala bys sem prosím odkaz na recept? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-24071739889150618522014-07-16T07:37:10.964+02:002014-07-16T07:37:10.964+02:00Ja myslim, ze jde hlavne o to, ze vime, co si do t...Ja myslim, ze jde hlavne o to, ze vime, co si do toho dame.... Lucinu si uz dlouho delam pravidelne, jen soli davam jen spetku, pouzivam ji i na sladko,je jemnejsi nez tvaroh. A pokud potrebuji, muzu ji vzdy dosolit pozdeji. Syrovatku pak pouzivam na zadelani chleba nebo do jinych test misto mleka :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-30914627939113795392014-07-13T20:20:07.619+02:002014-07-13T20:20:07.619+02:00já jen, že jste poukazovala na vyšší cenu domácí v...já jen, že jste poukazovala na vyšší cenu domácí verze...Luciehttps://www.blogger.com/profile/09305243803074431876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-48616471013036148372014-07-13T20:09:51.944+02:002014-07-13T20:09:51.944+02:00neee, o úsporu nákladů mi vůbec nejde :) to byl je...neee, o úsporu nákladů mi vůbec nejde :) to byl jenom poznatek z dnešních cen. Nicméně, když jsem v druhé várce nedala závaží, tak jsem měla hnedka o 50g víc, nicméně ta konzistence mi víc chutná tužší, takže budu používat tu "zatěžkávací" variantu :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-33315018350647765262014-06-16T13:43:58.080+02:002014-06-16T13:43:58.080+02:00příspěvek byl publikován více než před rokem, ceno...příspěvek byl publikován více než před rokem, cenová hladina roste... ale jestli Vám jde skutečně pouze o úsporu nákladů, pak asi pro Vás nemá smysl se patlat s domácíLuciehttps://www.blogger.com/profile/09305243803074431876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-78791980111821188712014-06-16T12:49:37.239+02:002014-06-16T12:49:37.239+02:00Takže to zase tak levná záležitost není :( a myslí...Takže to zase tak levná záležitost není :( a myslím, že 200g lučinu dostanu levněji než za 40kč, nevím, kolik přesně stojí....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-16129030748443693452014-06-16T12:48:12.471+02:002014-06-16T12:48:12.471+02:00Tak jsem se na ni vrhla. Použila jsem 400g jogurtu...Tak jsem se na ni vrhla. Použila jsem 400g jogurtu a 190g zakysané smetany. Na tu hmotu v cedníku jsem ještě přiložila závaží, abych z toho dostala co nejvíc syrovátek. Výsledek 185g lučiny za 40 kč. (Jogurt stál 20 a smetana taky 20)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-4781821863172912172014-02-20T10:30:02.833+01:002014-02-20T10:30:02.833+01:00Téda, je výborná !!!! děkuji
Téda, je výborná !!!! děkuji<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06638254916687547844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-91727413118097180782014-01-12T21:39:00.506+01:002014-01-12T21:39:00.506+01:00já používám s většími, jako na těstoviny, ale nemě...já používám s většími, jako na těstoviny, ale nemělo by vadit ani to tvé...Luciehttps://www.blogger.com/profile/09305243803074431876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-79837205328815256582014-01-12T17:09:20.503+01:002014-01-12T17:09:20.503+01:00Prosím, jaké je na to potřeba sítko? Mám doma tako...Prosím, jaké je na to potřeba sítko? Mám doma takové to sítko na mouku, které je dost husté, bude to stačit? Nebo je potřeba něco s většími otvory?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-92024315841761580312014-01-11T18:20:34.960+01:002014-01-11T18:20:34.960+01:00Ja Lučinu robievam už dlhšiu dobu našla som recep...Ja Lučinu robievam už dlhšiu dobu našla som recept na Vareche veľmi sa to oplatí.OlgaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-50630642873143286622013-08-23T22:43:42.227+02:002013-08-23T22:43:42.227+02:00Holky,lučina je v lednici.Držte palce :) Holky,lučina je v lednici.Držte palce :) Barcheenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-32852168730847387702013-08-19T07:45:45.835+02:002013-08-19T07:45:45.835+02:00vypít jen tak nebo přidat do smoothie :-)vypít jen tak nebo přidat do smoothie :-)Luciehttps://www.blogger.com/profile/09305243803074431876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-36381970609241474082013-08-18T22:20:41.418+02:002013-08-18T22:20:41.418+02:00Nemáš nějaký tip, co pak udělat s vykapanou syrová...Nemáš nějaký tip, co pak udělat s vykapanou syrovátkou? Vylívat je škoda..<br /><br />Díky za odpověďAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14212811659212036427noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-51921278034368481392013-07-31T15:39:57.591+02:002013-07-31T15:39:57.591+02:00syrovátku můžete vypít, na pečivo si namažte lučin...syrovátku můžete vypít, na pečivo si namažte lučinu ze sítka.Luciehttps://www.blogger.com/profile/09305243803074431876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-63685778366435164132013-07-30T23:43:44.240+02:002013-07-30T23:43:44.240+02:00Nezlobte se, ja jsem uplne blba...ja jsem nepochop...Nezlobte se, ja jsem uplne blba...ja jsem nepochopila, co se pak konzumuje...jestli ta skapana syrovatka nebo ten zbytek v sitku :-) Diky za odpovedKristynahttps://www.blogger.com/profile/01178643019458095027noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-89373065862663821372013-06-01T19:54:00.660+02:002013-06-01T19:54:00.660+02:00Máselnici máme doma. Děda ještě nedávno stloukával...Máselnici máme doma. Děda ještě nedávno stloukával máslo z domácího mléka.<br />.<br />Líbilo by se ti stloukat máslo, vyrábět tvaroh a sýry? :)<br /><br />(Mimochodem krásný blog, jeden z nejlepších, co jsem kdy našla :) )Magdalénahttps://www.blogger.com/profile/06024572585682095997noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4494555073935758165.post-67857055021456530972013-05-24T08:07:50.335+02:002013-05-24T08:07:50.335+02:00i na zubní pastu jsem našla tady: http://www.hom...i na zubní pastu jsem našla tady: http://www.home-made.cz/2013/04/domaci-mentolova-zubni-pasta-bez-cukru.html<br /><br /><br />IvanaAnonymousnoreply@blogger.com