Byla, nebyla....červená řepa

Panuje určitý odpor vůči této červené krásce, zřejmě z dob školních jídelen, ovšem poslední dobou se opět dostává na výsluní. Ano, mám na mysli červenou řepu. Není třeba zmiňovat, jak je zdravá. Prostě jsem se do ní zamilovala. Je výborná, jenom tak upečená, dochucená solí, balsamicem, s fetou, česnekem atd. Už nějakou dobu jsem mlsně obhlížela moučníky z řepy a konečně se do něj pustila. Receptů, které chci zkusit je několik, s hořkou čokoládou, kakaem... Projela jsem net skrz naskrz a nakonec vytvořila vlastní recept podle nabídky spíže a tady je.



Buchta z červené řepy

  • 1 hrnek nastrouhané řepy
  • 1/2 hrnku celoz. mouky
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/4 hrnku třtin. cukru
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • hrst rozinek
  • olivový olej a kokos na vysypání


Nejdříve jsem si dala upéct řepu. Zabalila jsem ji do alobalu a šupla na hodinu do trouby. Poté oloupala a najemno nastrouhala. Přidala jsem prosátou mouku s práškem do pečiva, cukr, mléko, olivový olej a na závěr rozinky. Pořádně promíchala a plnila formičky vymazané olivovým olejem a vysypané kokosem. Pekla jsem asi hodinku.










15 komentářů:

  1. mňam, dala bych si ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, vypadá to nádherně :) dnes se na ni taky chystám :)
    Můžu se zeptat, jak velké ty formičky máš? To je dávka na 2 formičky?
    Díky moc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. měla jsem dvě formičky asi 10 cm průměr

      Vymazat
  3. Děkuju moc!
    Ten koláč je božská mana, mňam! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já děkuji za zprávu :-) jsem ráda, že se vydařilo a zachutnalo.

      Vymazat
  4. Je naprosto super,příště musím udělat z dvojité dávky,doma se na něj sletěly jak vosy :D .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to mě těší, že jsi vyhrabala tento prastarý recept, měla bych zopakovat a přefotit :-)

      Vymazat
  5. Dělala jsem o víkendu a zítra budu dělat zase, je naprosto perfektní! Dlouho jsem nemohla najít recept, ve kterém by mi červená řepa zachutnala a tento opravdu stojí za to! Výborné, moc děkuji!

    OdpovědětVymazat
  6. Moc dobrá buchta, oleje jsem dala méně, ale myslím že to tomu vůbec nevadí.
    Děkuji za recept ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není zač, měla bych ho také zopakovat :-)

      Vymazat
  7. Výborná! Díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)