Panuje určitý odpor vůči této červené krásce, zřejmě z dob školních jídelen, ovšem poslední dobou se opět dostává na výsluní. Ano, mám na mysli červenou řepu. Není třeba zmiňovat, jak je zdravá. Prostě jsem se do ní zamilovala. Je výborná, jenom tak upečená, dochucená solí, balsamicem, s fetou, česnekem atd. Už nějakou dobu jsem mlsně obhlížela moučníky z řepy a konečně se do něj pustila. Receptů, které chci zkusit je několik, s hořkou čokoládou, kakaem... Projela jsem net skrz naskrz a nakonec vytvořila vlastní recept podle nabídky spíže a tady je.
Buchta z červené řepy
- 1 hrnek nastrouhané řepy
- 1/2 hrnku celoz. mouky
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 1/2 hrnku mléka
- 1/4 hrnku třtin. cukru
- 1/4 hrnku olivového oleje
- hrst rozinek
- olivový olej a kokos na vysypání
Nejdříve jsem si dala upéct řepu. Zabalila jsem ji do alobalu a šupla na hodinu do trouby. Poté oloupala a najemno nastrouhala. Přidala jsem prosátou mouku s práškem do pečiva, cukr, mléko, olivový olej a na závěr rozinky. Pořádně promíchala a plnila formičky vymazané olivovým olejem a vysypané kokosem. Pekla jsem asi hodinku.
mňam, dala bych si ;)
OdpovědětVymazatAhoj, vypadá to nádherně :) dnes se na ni taky chystám :)
OdpovědětVymazatMůžu se zeptat, jak velké ty formičky máš? To je dávka na 2 formičky?
Díky moc!
měla jsem dvě formičky asi 10 cm průměr
VymazatDěkuju moc!
OdpovědětVymazatTen koláč je božská mana, mňam! :)
já děkuji za zprávu :-) jsem ráda, že se vydařilo a zachutnalo.
VymazatZítra jdu na to :)
OdpovědětVymazatJe naprosto super,příště musím udělat z dvojité dávky,doma se na něj sletěly jak vosy :D .
OdpovědětVymazattak to mě těší, že jsi vyhrabala tento prastarý recept, měla bych zopakovat a přefotit :-)
VymazatDělala jsem o víkendu a zítra budu dělat zase, je naprosto perfektní! Dlouho jsem nemohla najít recept, ve kterém by mi červená řepa zachutnala a tento opravdu stojí za to! Výborné, moc děkuji!
OdpovědětVymazatsuper, jsem ráda, že chutnalo :-)
VymazatMoc dobrá buchta, oleje jsem dala méně, ale myslím že to tomu vůbec nevadí.
OdpovědětVymazatDěkuji za recept ;)
není zač, měla bych ho také zopakovat :-)
VymazatMňam, výborný recept! :)
OdpovědětVymazatdíky :-)
VymazatVýborná! Díky za inspiraci.
OdpovědětVymazat