Určitě to znáte, zbožňujete určité jídlo tak, že ho můžete jíst téměř pořád, ale jednoho dne tělo řekne dost. To je můj případ s ovesnými vločkami. Snad dva roky jsem nesnídala nic jiného. Pokaždé sice s jinak připravené, jednou s jogurtem, tvarohem, jindy jako kaši, s ovocem, oříšky, ale i tak, časem se to prostě omrzí. Dlouho jsem vločky nemohla ani cítit, ale už se k nim pomalu navracím. Sice ne v podobě kaší, ale zkouším s nimi vařit, např. domácí müsli tyčinky, korpus na quiche a v pořadníku na mě čeká ještě pečená ovesná kaše. Dnes jsou ale na programu mrkvové cookies. Nejsou to cookies v pravém slova smyslu, spíš je to zdravá alternativa sušenek. Opět jsem dělala jen pár na zkoušku, protože chybí strávníci, takže si recept klidně znásobte.
Mrkvové cookies (12 ks)
Mrkvové cookies (12 ks)
Inspirace: http://www.101cookbooks.com
- 1/2 hrnku celozrnné pšeničné mouky
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1 lžička prášku do pečiva
- 5 lžic javorového sirupu
- 1/2 hrnku nastrouhané mrkve
- hrst vlašských ořechů
- hrst kokosu
- 2 lžíce kokosového másla
- špetka soli
V jedné míse jsem smíchala mouku s práškem do pečiva, vločkami a solí. Přidala jsem nastrouhanou mrkev, kokos a nalámané ořechy. V druhé misce jsem smíchala kokosové máslo s javorovým sirupem a přilila k suché směsi a míchala,až se mi udělalo celistvé těsto. Poté jsem lžičkou tvarovala hromádky, které jsem kladla na plech vyložený pečícím papírem a 15 minut pekla.
Dobrou chuť :-)
super zdravé cookies, ty máš samé dobré nápady, rada sem chodím pre inšpiráciu :)
OdpovědětVymazatDěkuji, taky k tobě ráda chodím :-)
Vymazatto vypadá úplně úžasně!! :-) hned si to ukládám a určitě brzo udělám, v podstatě až na kokosové máslo mám i všechny suroviny doma...
OdpovědětVymazatděkuji, chystám příspěvek, jak si vyrobit doma kokosové máslo, tak vydrž :-)
Vymazattak to by mě zajímalo :-) ale jinak jsem si říkala, že když tak použiju obyč máslo, pač nevím, jak jinak bych to kokosové máslo zužitkovala, do jakých receptů by se dalo třeba použít, třeba do nějakých domácích musli?
VymazatV podstatě do jakéhokoliv koláče, buchty... Zkoušela jsem i variantu s olivovým olejem a taky se povedly, takže tím můžeš taky nahradit.
VymazatJé, to je ale krásný blog! Moc ráda se sem budu vracet:) A děkuji za nominaci:)
OdpovědětVymazatráda peču sušenky a tyhle jsou echt zdravééé :)
OdpovědětVymazatmáš nějaký osvědčený recept? :-)
VymazatRecept a vzorky vypadají zajímavě, chystám se jej vyzkoušet. Ale asi nepoužiju prášek do pečiva, protože v pečivu zničí veškeré vitamíny řady B. Ořechy a vločky ztrácejí hodnotu, zůstane jen ta energie.
VymazatVypadá to moc dobře, vyzkouším.
OdpovědětVymazatVypadá to moc dobře, vyzkouším.
OdpovědětVymazat