Pro někoho možná obyčejné kuře, pro mě celkem fajn lehký oběd. Původně jsem měla v merku tento recept. Zelenina byla nakrájená, ale když jsem udělala marinádu, kterou se mělo kuře potírat, nechutnala mi. Ta kremžská hořčice s česnekem byla prostě divná. Takže co teď? zaimprovizovala jsem a udělala si vlastní, tak snad se povedla...
Kuřecí paličky v javorovém sirupu (2 porce)
- kuřecí paličky, stehna...
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- pár snítek tymiánu
Brambory a cibuli jsem nakrájela na čtvrtky, přidala česnek. Osolila, opepřila, pokapala lžičkou olivového oleje, promíchala a dala péct na 15 minut. Zatím jsem omyla a nakrájela cuketu s paprikou. Maso omyla, osolila. Po 15 minutách jsem do pekáčku přidala cuketu s paprikou, prosolila a přidala snítky tymiánu. Pokladla kuřecími kousky, které jsem důkladně potřela marinádou. Na tu jsem smíchala lžíci olivového oleje, dijonskou a hrubozrnnou hořčici, javorový sirup, sůl a pepř. Pekla cca hodinu, až se udělala na kuřeti kůrčička.
Moc fajn jednoduchý recept třeba i na gril udělat balíčky z alobalu, naplnit jakoukoliv zeleninou, masem, bylinkami... Tak neseďte doma, oprašte gril po zimě a užívejte krásného počasí nebo aspoň rozpalte troubu a provoňte byt touto dobrotou...
Dobrou chuť :-)
Ta kombinace zní vážně úžasně! :) až si zase někdy koupím javorový sirup, tak to vyzkouším :)
OdpovědětVymazatjá můžu javorový sirup do všeho, hlavně na tvaroh s oříšky :-)
VymazatNa javorový sirup se už hooodně dlouho chystám, tak si myslím, že je právě nejvyšší čas :)
OdpovědětVymazatDoporučuji :-) sice není nejlevnější, ale stojí za to.
VymazatJá konečně musím ten javorový sirup koupit..takže pak otestuju i na kuřátko..krásné fotky
OdpovědětVymazatUrčitě kup, nebudeš litovat, problém je, že dlouho nevydrží, jak je dobrý :-)
VymazatBezva! Minule jsem si z olivového oleje, hořčice a javorového sirupu dělala zálivku na salát, a tohle bych taky hned ochutnala :)
OdpovědětVymazatjj, taky dělávám zálivku na salát a je super :-)
Vymazatvyzera to chutne .-) ja pouzivam hlavne med, ale zrejme to bude podobne.. mnamka :-)
OdpovědětVymazatjj, ta chuť bude podobná :-) jenom mně chutná sirup ještě o malinko víc.
VymazatJá si právě javorový sirup koupila tak si tohle zítra udělám na oběd! :)
OdpovědětVymazatsuper, ozvi se, jestli chutilo :-)
VymazatUrčitě vyzkouším, miluji tyhle omatlávky jak tomu říkáme:P Jenom jsem se chtěla zeptat na kolik stupňů to pečeš, prosím?:)
OdpovědětVymazatto je fuk, záleží, jakou máš troubu. Já peču klasicky na 180 - 200 stupňů.
VymazatFajn kanadský recept. To může být hodně fajn. Mám takovou kuchyni ráda. Pěkně sladkokyselé, tady v tom případě spíš sladké. A celkově mě baví hodně kuřecí maso. Jelikož celý den pracuji v software Microsoft Office 2021, tak si musím trochu hlídat figuru a hlavně to, co jím. :) Takže díky za fajn tip.
OdpovědětVymazat