Kuřecí paličky v javorovém sirupu

Pro někoho možná obyčejné kuře, pro mě celkem fajn lehký oběd. Původně jsem měla v merku tento recept. Zelenina byla nakrájená, ale když jsem udělala marinádu, kterou se mělo kuře potírat, nechutnala mi. Ta kremžská hořčice s česnekem byla prostě divná. Takže co teď? zaimprovizovala jsem a udělala si vlastní, tak snad se povedla...


Kuřecí paličky v javorovém sirupu (2 porce)


  • cca 3 brambory
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • pár stroužků česneku

  • kuřecí paličky, stehna...
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • pár snítek tymiánu

Brambory a cibuli jsem nakrájela na čtvrtky, přidala česnek. Osolila, opepřila, pokapala lžičkou olivového oleje, promíchala a dala péct na 15 minut. Zatím jsem omyla a nakrájela cuketu s paprikou. Maso omyla, osolila. Po 15 minutách jsem do pekáčku přidala cuketu s paprikou, prosolila a přidala snítky tymiánu. Pokladla kuřecími kousky, které jsem důkladně potřela marinádou. Na tu jsem smíchala lžíci olivového oleje, dijonskou a hrubozrnnou hořčici, javorový sirup, sůl a pepř. Pekla cca hodinu, až se udělala na kuřeti kůrčička.



Moc fajn jednoduchý recept třeba i na gril udělat balíčky z alobalu, naplnit jakoukoliv zeleninou, masem, bylinkami... Tak neseďte doma, oprašte gril po zimě a užívejte krásného počasí nebo aspoň rozpalte troubu a provoňte byt touto dobrotou...



Dobrou chuť :-)



15 komentářů:

  1. Ta kombinace zní vážně úžasně! :) až si zase někdy koupím javorový sirup, tak to vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já můžu javorový sirup do všeho, hlavně na tvaroh s oříšky :-)

      Vymazat
  2. Na javorový sirup se už hooodně dlouho chystám, tak si myslím, že je právě nejvyšší čas :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji :-) sice není nejlevnější, ale stojí za to.

      Vymazat
  3. Já konečně musím ten javorový sirup koupit..takže pak otestuju i na kuřátko..krásné fotky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě kup, nebudeš litovat, problém je, že dlouho nevydrží, jak je dobrý :-)

      Vymazat
  4. Bezva! Minule jsem si z olivového oleje, hořčice a javorového sirupu dělala zálivku na salát, a tohle bych taky hned ochutnala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, taky dělávám zálivku na salát a je super :-)

      Vymazat
  5. vyzera to chutne .-) ja pouzivam hlavne med, ale zrejme to bude podobne.. mnamka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, ta chuť bude podobná :-) jenom mně chutná sirup ještě o malinko víc.

      Vymazat
  6. Já si právě javorový sirup koupila tak si tohle zítra udělám na oběd! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Určitě vyzkouším, miluji tyhle omatlávky jak tomu říkáme:P Jenom jsem se chtěla zeptat na kolik stupňů to pečeš, prosím?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je fuk, záleží, jakou máš troubu. Já peču klasicky na 180 - 200 stupňů.

      Vymazat
  8. Fajn kanadský recept. To může být hodně fajn. Mám takovou kuchyni ráda. Pěkně sladkokyselé, tady v tom případě spíš sladké. A celkově mě baví hodně kuřecí maso. Jelikož celý den pracuji v software Microsoft Office 2021, tak si musím trochu hlídat figuru a hlavně to, co jím. :) Takže díky za fajn tip.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)