Elvisova zmrzlina

Řekla bych, že se lidi dělí na dvě skupiny. Na ty, kteří burákové máslo zbožňují a a ty, kteří ho nenávidí. Já se hlásím k té první skupině. Poprvé jsem ho ochutnala asi teprve před dvěma roky a od té doby je to moje láska. Vždycky jsem si slibovala, že z něj něco upeču, ale pak mi bylo milejší zabořit lžíci a vychutnávat. Vrchol mého vaření s burákovým máslem byl toust s burákovým máslem a kyselkavou marmeládou a Elvisův sendvič: pečivo + burákové máslo + banán. Ten mě inspiroval i k této zmrzlině...



Elvisova zmrzlina


  • 2 banány
  • 1 lžíce burákového másla
  • trocha mléka
  • arašídy




Banány jsem nalámala na kousky a šupla do mrazáku (aspoň hodinu, dvě). Poté jsem jen rozmixovala s burákovým máslem a trochou mléka. Podávala jsem posypané arašídy. Kdo má rád kousky, může přidat arašídy přímo do zmrzliny a ještě promixovat.





Poměr je samozřejmě individuální, záleží jen na Vaší chuti, jak moc arašídovou zmrzku chcete. Máslo můžete nahradit jakýmkoliv jiným oříškovým máslem... Já si udělala máslo domácí, bez jakýchkoliv přídavků, prostě rozmixované arašídy. Kdo chce, může přidat med, třtinový cukr, či jiné sladislo, kdo dává přednost slanému, doplní špetkou soli.





S blížícím se létem moc nemám chuť na těžké koláče, tak hledám radši lehčí formy dezertů, které osvěží a zároveň potěší chuťové pohárky a to tahle zmrzka určitě splňuje tak přeji...



...dobrou chuť :-)

5 komentářů:

  1. Tak ja okolo burákového masla tiež len chodím a chodím a síce vyzerá dobre, stále premysľam, či ho kúpiť, či sa zje, ale pojde všetko do koša...Ale zrejme MUSIM ochutnať, aby som prišla na to, že to budem tiež milovať :-). A tvoja zmrzlina vyzerá fantasticky... !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak jsem psala, buď si ho zamiluješ nebo ne, ale jestli se ti nechce za něj utrácet, protože není nejlevnější a byla by škoda ho vyhodit, tak si zkus umixovat malou ochutnávací dávku :-)

      Vymazat
  2. oh, this looks delicious! :)

    <3, Mimi
    http://whatmimiwrites.blogspot.com/
    $100 Shopbop Gift Card Giveaway -- Open internationally!

    OdpovědětVymazat
  3. tyjo! to vypadá deliciouse! a není to ani finančně náročné! vážně super nápad, který prostě musím vyzkoušet ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)