Tak se dobrovolně přiznám, že růžičkovou kapustu jsem jedla snad po sto letech. Znáte ty nepěkné zkušenosti z dětství, které Vás natolik zatvrdí, abyste danou surovinu už nikdy do pusy nedaly.
Takhle jsem to asi měla s kapustou. Ne že bych k ní měla odpor (jako třeba ke koprovce), ale prostě nikdy mě nijak neoslovila, že bych si na ní pochutnala, a proto jsem ji ani nevyhledávala. Ale věřím, že každá surovina lze připravit takovým způsobem, aby nám chutnala :-)
- asi 30 g sezamových semínek
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule
- 1 lžíce másla
- 250 g růžičkové kapusty
- sůl
- hrst brusinek
Nasucho jsem si opražila sezamová semínka. Trvalo to asi 5 minut. Je třeba dávat pozor, aby se nespálily. Odložila jsem je stranou. Na pánev jsem vlila lžičku olivového oleje a nechala zesklovatět cibulku, vyjmula z pánve. Kapustičky jsem si omyla, překrojila na půl a na másle jsem restovala. Poté jsem přidala cibulku, osolila a sem tam promíchala, dokud nezměkly. Nakonec jsem vmíchala brusinky a posypala opraženými sezamovými semínky. Kapustičky můžete podávat jako přílohu k masu nebo třeba promíchat s těstovinami a máte rychlý oběd jako já :-)
Dobrou chuť :-)
mňam! já je vždy jedla jen v polévce protože na pánvičce jsem je měla tvrdé, ale hned zítra to zkusím! díky za tip :)
OdpovědětVymazatdej jim klidně deset patnáct minut, já zkoušela, dokud mi nepřišly dostatečně měkké :-) nebo pak leda upéct.
Vymazatja milujem ružičkový kel, len tak uvarený v pare, trošku chrumkavý, ale nabudúce vyskúšam tento tvoj recept...už sa teším :)
OdpovědětVymazat