Krémové avokádové těstoviny

Komu chutná avokádová pomazánka či jen tak rozmačkané avokádo na pečivo, tomu budou zaručeně chutnat i tyto těstoviny. 





Když to vezmu od začátku, musím přiznat, že mé první seznámení s avokádem příliš radostné nebylo. Přišlo mi mdlé, mastné, prostě divné, nic pro mě. A dnes? Nemůžu říct, že bych ho pořádala obden jen tak jako jablko, ale naučila jsem se jej upravovat tak, aby mi chutnalo a občas ho moc ráda zařadím. 


Krémové avokádové těstoviny (1 porce)

 
  • 1/2 zralého avokáda
  • hrst řeřichy (bazalky...)
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • parmazán
  • 40 g celozrnných těstovin



Do osolené vroucí vody jsem dala vařit těstoviny tak, aby byly "al dente". Mezitím jsem si rozmixovala avokádo s řeřichou, citrónovou šťávou, prolisovaným stroužkem česneku a solí. Promíchala jsem s těstovinami a posypala čerstvě nastrouhaným parmazánem. Nakonec jsem ozdobila řeřichou. Ihned jsem podávala. Nedoporučuji skladovat, avokádo zhnědne...




Těstoviny jsem použila celozrnné žitné vrtulky, ale je jedno jestli budou špaldové, pšeničné, jestli to budou špagety, tagliatelle, kolínka... ale přimlouvám se za celozrnné :-) Pokud máte možnost volby, dejte přednost parmazánu v celku před předem nastrouhaným. Ta chuť je úplně někde jinde a ani cenově nevychází dráž.




19 komentářů:

  1. tak to by mi určitě moc chutnalo, někdy si to uvařím:)) parmazán taky kupujeme v celku, v obchodě Gran Moravia u Zelňáku, chutná moc dobře:)
    akorát 40g těstovin by pro mě bylo maličko, dávám si tak dvojnásobek:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vždycky, když jdu okolo, tak je obchod plný lidí a to mě přejde chuť tam vystávat :-) jak jsem včera psala, nevážím. ty těstoviny jsem beru odhadem, asi hrst, co je na obrázku.

      Vymazat
  2. Z avokáda jsem dělala banánový čokoládový puding a skoro tam není cítit..Jen pro konzistenci, jinak avokádo samotné nemůžu:D Byla jsem rok v Anglii a skoro každý den jsem ho měla v salátu k večeři..Třeba za čas zase budu moct jíst:) Jinak kombinace se sušenými rajčaty je výborná:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. puding jsem taky dělala a moc dobrý :-) V salátu jsem ho ještě neměla, jenom jsem dělala avokádový dresing a ten byl moc dobrý, něco jako omáčku k těmhle těstovinám.

      Vymazat
  3. Super recept, určitě vyzkouším, těstoviny miluju a o jídle s avokádem už sním taky pár dnů. -Mimochodem moje první zkušenost s avokádem byla podobná té tvé - já blázen jsem si ho jen tak nakrájela k svačině, jako jakékoliv jiné ovoce.. :D

    A jelikož je to můj první komentář na tomto blogu, musím ti ještě pochválit nápadité fotky, vždy se úplně kochám! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak jestli budeš zkoušet, budu ráda, když napíšeš, jestli chutnalo, povedlo se... :-) jinak děkuji za pochvalu, doufám, že se bude dál líbit.

      Vymazat
    2. Chutnalo moc' -Přítel byl ze začátku skeptický co se týče avokáda, ale nakonec byl chutí tak překvapený, že už se několikrát zmínil, že bych to mohla udělat znovu - když je to tak levný, rychlý a výborný. :-)
      Takže děkuji za inspiraci, zrovna teď přemýšlím o tom tvém posledním receptu - krémové polévky já můžu! :-)

      Vymazat
    3. super, že chutnalo i příteli a žádá si repete :-)

      Vymazat
  4. Avokado, parmazan a rericha??? AAAAAA!
    Rericha mi neskutecne pripomina detstvi, kdy mi ji deda davaj na krajic vyborneho domaciho chleba s maslem!
    A o lasce k avokadu a parmazanu snad neni co dodavat!
    Mozna bych pouze misto citronu pouzila limetku, ktera ses dle meho nazoru hodi k avokadu mnohem vic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na pečivo ji taky zbožňuju, s lučinou! Příště zkusím s limetkou, děkuji za tip :-)

      Vymazat
  5. Moje první a poslední setkání s avokádem nebylo vůbec dobré, dokonce dost vulgární z mé strany. :DDD Ale maminka to jí i samotné, takže si recept založím a určitě jí to udělám! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Právě jsem si podle receptu udělala oběd, byla to dobrota ^^ Asi si řeřichou občas zpestřím avokádovou pomazánku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bezva, že chutnalo :-) řeřicha dodá ten správný říz :-)

      Vymazat
  7. Zrovinka jsem recept taky vyzkoušela. Avokádová premiéra mýho života a musim teda říct... Lahůdka, mocmoc. (Z druhé půlky toho zázraku zítra vyrobím tohle- http://www.youtube.com/watch?v=FQMO6vjmkyI ) :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě si bohužel guakamole nezískalo, ale stává se mi, že první dojem nic moc a pak změním názor, tak třeba mu dám ještě šanci.

      Vymazat
  8. Mňamka největší a velice rychlá! Děkuji za dnešní obídek :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Právě dojídám! Musím říct, že tohle jídlo se okamžitě dostalo mezi moje nejoblíbenější :) Navíc za 10 minut mám uvařeno i uklizeno :) Děkuji mnohokrát za výbornou inspiraci :)

    P.S.: Doporučuji posypat sekanými kešu ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)