Recenze - svačinka od MIXIT

Tak už se dostal i ke mně (že jsem si dala na čas) :-) Dlouho jsem váhala, jestli přijmout nabídku Mixitu a pouštět se do recenzování, protože přece jen těch recenzí jsem si už pár přečetla (a není nic horší, než číst dokola furt to samé). Na druhou stranu, já pokud váhám s koupí nějakého výrobku, chci si přečíst co nejvíce názorů, abych si tak usnadnila rozhodování (ne že by se tady jednalo o nějaký velký Kauf). To byl jeden z impulzů. Dále pak, ti co mě znají, vědí, že mně se jen tak něčím nezavděčí, že jsem opravdu náročná, co se týká kvality surovin, takže jsem byla sama zvědavá, jestli i já budu nadšená jako většina konzumentů. A nakonec, MIXIT je mi tak trochu blízký, dělala jsem o něm semestrální práci na téma začínající nadějné české firmy (něco jsem o nich načetla), tak to by byl hřích nic od nich neochutnat.




Takže rozhodnuto bylo. Nabídla se otázka, po čem sáhnout. Škála produktů, které společnost nabízí se neustále rozšiřuje, proto bylo z čeho vybírat. Protože však nejsem ten správný milovník musli ani kaší (a převážná většina recenzí se zabývá právě zrním), nakonec jsem se rozhodla pro směs suchých plodů, která mi bude dokonalou svačinkou (proto ten "velmi originální" název). Poslední dobou se mi stává, že nevím co svačit. Na knackebroty s něčím chuť nemám, všemožných tvarohů, jogurtů, ovocem jsem už přejezená, proto raději sáhnu jen tak po hrsti ořechů, kořeněné cizrně či mém nejnovějším výtvoru LARABARS.




Mixitu je třeba přiznat přehlednost webovek i jednoduchost s jakou si namícháte vlastní směs. Věřím, že to zvládnou i méně zruční uživatelé. Namícháno jsem měla během 10 minut. Tubus jsem si nechala poslat do zdravé výživy, kde jsem si jej osobně vyzvedla (trošku mě mrzelo, že jsem dostala tubus jen tak, nijak nezabalený v žádném sáčku, přece jen obal je papírový, ale nebuďme detailisté). Výhodou je rychlost s jakou je směs připravena k vyzvednutí či doručena, proto pokud sháníte dárky na poslední chvíli, tohle je super tip a nemusíte stresovat, jestli bude balíček doručen  :-)




A co jsem si tedy namíchala? Původně jsem chtěla pouze ořechy, pak mě ale zlákalo lyofilizované (sušené mrazem) ovoce a dobře jsem udělala. Jakmile jsem tubus otevřela, ohromila mě úžasná vůně právě ovoce. Moje svačinka se skládá z: Pekanových ořechů, para ořechů, pistácií, piniových oříšků, makadamských ořechů, lyofilizovaných jahod, lyofilizovaných ostružin, lyofilizovaných malin, lyofilizovaných třešní BIO, zázvoru bez cukru a síry.





Pečlivě jsem vybírala ovoce, aby neobsahovalo žádný přidaný cukr. Ovoce je samo o sobě sladké, nechápu proč jej ještě ničit a doslazovat cukrem. Abych je jen nechválila, trošku mi chybí nabídka surovin v bio kvalitě (zatím mají pouze meruňky, moruše a třešně), ale věřím, že i ta bude časem rozšířena. Nicméně s obsahem tubusu jsem opravdu spokojena, ovoce velmi pěkně voní, ořechy jsou čerstvé, žádné žluklé, rozdrcené plody. Překvapila mě velikost pekanových ořechů, takové pěkné jsem z obchodu nikdy neměla. Zázvor ten má ovšem grády, pěkně Vás protáhne, je to skutečně pouze zázvor, žádná přeslazené dobarvované ovoce, které dostaneme běžně v obchodech (znáte ananas ve všech barvách, na které si jen vzpomenete?). Na samotné pojídání asi moc není, ale jako součást musli proč ne.



Svoji svačinku jsem si rozdělila do malých mističek (abych nesnědla celý tubus najednou). Svoje místo najdou v kabelkách pro případ, kdy by mě přepadl hlad a já neměla nic po ruce. Pro mě tedy taková první pomoc. 




Abych to shrnula, Mixit není pouze zrní. Své si zde mohou najít i "nemilovníci" musli, třeba v podobě takové šikovné svačiny. I když je cena za tubus vyšší než běžně v marketu, pro občasné zpestření jídelníčku ideál právě díky vysoce kvalitním surovinám, které byste jen těžko sháněli. Za mě tedy ano.



22 komentářů:

  1. Mě se mixit moc líbí, protože mají výběr sušených plodů, které strašně špatně sháním. Třeba zrovna to lyofilizované ovoce.
    Navíc, nejím zapékané müsli a řetězce nenabízejí moc velkou škálu příchutí toho sypaného müsli - je to furt dokola, buď Tropické ovoce nebo Oříšky s rozinkami. Na mixitu si každý může zvolit neobvyklé kombinace a nemusí jíst to sladké zapékané...

    Jinak souhlasím s tebou, také nechápu proč se přislazuje sušené ovoce, samotné je sladké až, až.
    Sama jsem si před vánoci sušila ananas a kiwi a nemohla jsem uvěřit, že tam není ani gram přidaného cukru, bylo opravdu hodně sladké...

    http://myparadise-teresa.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mě zajímá, jak jsi sušila? Máš sušičku nebo normálně v troubě?

      Vymazat
    2. Mám sušičku a je to výborná věc, doporučuji:)

      Vymazat
  2. Vždycky si ráda přečtu každou recenzi na Mixit, i když je jich všude plno. Sama ho mám totiž moc ráda :) Přiznávám, že jsem měla zatím jenom jejich musli a kaše, ale to ovoce vypadá taky moc lákavě! Je to krásně barevné a na svačinku či zobání určitě perfektní. Zrovna včera jsem začala zvažovat z mixitu další objednávku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak snad se podělíš ve článku, co hezkého jsi namíchala :-)

      Vymazat
  3. nam !!! :) mixit mám ráda:) je to super projekt:)

    OdpovědětVymazat
  4. Mixit je super, zatím jsem objednávala jen musli, takže díky za recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já půjdu do musli, až mě popadne musli období, zatím bych ho asi nespotřebovala, dám si vločky opravdu výjimečně :-)

      Vymazat
  5. Jů, bezva, je fajn, že sis neotřele vybrala směs suchých plodů.. My máme pokoupeno dost ingrediencí doma, takže mám stále z čeho vybírat a co sypat do kaše, ale lákají mě nepříliš profláklé druhy ořechů a to lyofilizované a nepřislazované ovoce. Jednou si ho určitě objednám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem spíš na ty oříšky než samotné musli, takže to nebylo dlouhé rozhodování :-) ovoce je super, člověk se necítí zapláclej cukrem jako u klasického.

      Vymazat
  6. M\yslím, že si po přečtení tvé recenze objednám namíchané ovoce s ořechy...;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bezva, napiš, jakou kombinaci jsi vymyslela :-) baví mě to míchání.

      Vymazat
  7. Svačinky vypadají moc dobře :) Zatím mě odrazuje jen ta cena..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pravda, cena je vyšší. Na druhou stranu, odmítám zaplatit byť jedinou korunu za uměle přislazované ovoce, to si radši jednou za uherský rok připlatím za tohle.

      Vymazat
  8. mnam,vypada to super. O mixitu jsem uvazovala,ale je to dost drahy!:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. záleží co si namícháš, pokud si musli vyzvedneš osobně, taky něco ušetříš.

      Vymazat
  9. Tak tvůj mix vypadá naprosto úžasně,taky přemýšlím,že si něco nechám namíchat, protože to všichni chválí. Tak jako velký zvědavec musím též ochutnat:)!

    OdpovědětVymazat
  10. já jako milovník musli jsem od nich měla musli :D ale teď jsem u fitness girl vyhrála poukaz na 250 kč (juhuuu :D ), tak si asi objednám tubus jen s oříškama, a jeden s musli, protože to mají výborný, líbí se mi ten veliký výběr surovin:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. gratuluji, koláč byl perfektní, takže zasloužená výhra :-) taky jsem chtěla jen oříšky, ale zlákalo mě ovoce, které jsem ještě nejedla.

      Vymazat
  11. Já mám zkušenost zatím s musli a to velmi kladnou. Na podobný tubus jen s ořechy a ovocem se nějakou dobu chystám, takže až budu mít výplatu asi se na něj vrhnu. ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Ja som sa k Mixitu dostala až teraz. Našla som ho na cashback portáli Plná Peňaženka tak zvažujem či si odtiaľ niečo objednám, len je to ozaj trošku drahšie ako v supermarkete, to je škoda.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)