Tyhle cookies klamou tělem. Tváří se jako nic moc, nějaké obyčejné hnědé hrudky, ale pozor. Jakmile ochutnáte, hned si o nich upravíte obrázek. Chutí velmi blízce připomínají sušenky derby, alespoň dle mě.
Vzpomínáte, jak jsem minulý týden dělala lískooříškové mléko? Z každé várky oříškového mléka zůstanou zbytky rozmixovaných ořechů, které Vám zakazuji vyhazovat! Ještě z nich vyčarujete královský pokrm. Existuje spousta receptů na koláče, krekry, cookies, snídaňové cereálie, hummus.... a mohla bych pokračovat do rána :-) Prostě dvě mouchy jednou ranou.
Lískovo-kakaové cookies
Inspirace: http://www.wishfulchef.com
- 2 datle
- 1 hrnek lískových ořechů z mléka
- 2 lžíce kakaového prášku
- 1 lžíce strouhaného kokosu
- 1 lžička lněných semínek
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce sirupu agáve
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce mléka
Datle jsem si předem namočila ve vodě. Poté jsem je rozmixovala spolu s povoleným kokosovým olejem, sirupem, vanilkovým extraktem a mlékem. V míse jsem si smíchala zbytky z lískových oříšků s kakaovým práškem, kokosem, semínky, práškem do pečiva a sodou. Přilila jsem tekutou směs a důkladně promíchala a zpracovala v celistvou hmotu. Tu jsem potom pomocí čajových lžiček tvarovala v oválky, které jsem kladla na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec jsem cookies rozplácla pomocí vidličky a dala péct na půl hodiny na 180 stupňů.
Vypadají senzačně, šlo by nahradit kravské mléko sójovým? Nemělo by to vadit, že? A akorát agávový sirup nemám, ale mám brusinkový :)
OdpovědětVymazaturčitě, kdybych měla, taky bych sáhla po rostlinném :-) jinak sirup je jedno, jaký použiješ, klidně i med, prostě něco na oslazení :-)
VymazatPovedly se ti!
OdpovědětVymazatJiž dlouho jsem chtěla cookies vyzkoušet, tak mám konečně bezva tip. :P
děkuji, stojí za vyzkoušení. Překvapilo mě, že tak zdravé se mohou tak podobat těm klasickým :-)
VymazatJsou v nich samé dobré věci, stojí za to je vyzkoušet:-)
OdpovědětVymazatTy suroviny se mi moc líbí, takže vyzkouším :) Děkuji :)
OdpovědětVymazatvypadají skvěle :)
OdpovědětVymazatvůbec nevypadají jak, kdyby to byly takové ty vysušené sušenky, ale naopak, hezky měkoučké, mňam :)
OdpovědětVymazatAhoj, měla bych dva dotazy :) 1) Když mixuji ořechy, semínka, zkrátka něco tužšího, vždycky se mi to "chytne" do mixéru (mám ruční, ponorný, jako ty))) a musím to z toho vyndat a až potom pokračovat, což je dost zdlouhavé. Stává se ti to taky? Nevíš, co s tím? Napadlo mě jen, že bych to mohla mixovat po menších dávkách...
OdpovědětVymazat2) Čím meleš ořechy? Máš mlýnek nebo normálně mixérem? Docela mě matou výrazy mlít-mixovat, když to někdo obojí myslí v mixéru :)
Díky a moc tě obdivuju!
P.S. zkusila jsem tu tvojí sladkou slunečnicovou pomazánku bez kakaa, pravda, barva není zrovna nejlepší, ale po noci odležení chutná skvěle! jako nějaký cukroví :)
1. myslím, že s tímto má problém každý, holt výsledek není zadarmo, ale za tu práci stojí :-)
Vymazat2. Ořechy a semínka melu v mlýnku od Tupperware. Takhle pomleté používám místo mouky. Když chci máslo, mixuji dále tyčákem.
Ještě jednou tentýž anonym :) Zapomněla jsem na dotaz ohledně nádob na fotkách. Například ta, ve které máš lučinu/slunečnicovo-rajčatovou pomazánku, láhev s mandlovým mlékem apod. Ty máš odkud, smím-li se zeptat?Obchod? Dárek? I kdyby to byl dárek, nevíš, odkud je? Jsou skvělé!
OdpovědětVymazatLáhev na mléko je z Ikei, ta na pomazánky z Kiku, některé kupuji taky v Nanu Nana.
VymazatVypadají báječně. Mám dotaz, myslíš, že se dá ten kokos něčím nahradit? :O :-)
OdpovědětVymazatteoreticky jo, ale nezkoušela jsem, takže ti to na 100 % nepovím. Zkusila bych možná mleté mandle.
Vymazat