Jablečné namáčené vločky

Protože mám právě "sladké období", budu Vás trápit spoustou sladkých receptů. Ale nebojte, zítra je v plánu něco slaného :-), k obědu. Jinak si jedu ve sladkých snídaních, koláče, buchty, muffiny, kaše, vločky, ovoce, ovocné saláty.... to je poslední dobou moje.

Dnes jsou na programu tzv. overnight oats. Dumala jsem, jestli překládat či ne, protože prostě běžně tohle spojení používám. Ale beru, že každý nevládne cizím jazykům... Takže budeme namáčet vločky. Klasicky se zalévají vodou, mlékem, jogurtem, dochucují různým kořením, ořechy, semínky, ovocem a nechávají přes noc nabobtnat. 


Ale aby to nebyla taková nuda, vyměníme "klasiku" za jablečný mošt. Použít můžete samozřejmě i jinou kvalitní ovocnou šťávu, z pomeranče, červené řepy, mrkve atd., atd. Ovocná šťáva dodá vločkám báječnou chuť, proto není třeba dále nijak doslazovat. 



Jablečné namáčené vločky (1 porce)


  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 100 ml jablečného moštu
  • 1/2 jablka
  • 1/2 jablka 
  • vlašské ořechy


Do misky jsem nasypala vločky, semínka, kokos, skořici. Přilila jsem extrakt a mošt. Poté jsem přidala na malé kousky nakrájenou polovinu jablka, promíchala a dala odležet přes noc. Před podáváním jsem ozdobila druhou polovinou jablka a vlašskými ořechy.








5 komentářů:

  1. Tak namáčať vločky v ovocnej šťave by mi nenapadlo, musí to byť neskutočne dobré. A ešte so škoricou ♥ Ver tomu, že tento recept určite vyskúšam už onedlho.
    A Moc sladkého nepridávaj, som na odvykačke. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Krasne fotky! Muze se zeptat cim fotis?

    OdpovědětVymazat
  3. Zaděláno, těším se na ráno :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)