Kakaovo-dýňové kostky

Tento víkend je smutný, nese se v duchu loučení s dýňovou sezónou. Vím, že jsem to psala už minule, že to bude asi poslední recept, ale teď už jako fakt. Spotřebovala jsem poslední domácí hokkaido, z tržišť se oranžové krásky taky pomalu vytrácí...  




A tak jsem zamáčkla slzu nad naprosto úúúžasným dýňovým risottem, které jsme měly už nepočitatelně a stejně nás pořád baví a nemůžeme se ho dojíst. A dýňovou rozlučku jsem završila snídaní v podobě těchto kakaovo-dýňovými kostkami. 




Kombinace kakaového prášku či čokolády a dýně mě poslední dobou děsně baví. Proto jsem ani na minutu nezapochybovala, že by kostky nebyly dobré. A intuice opět nezklamala...

Kakaovo-dýňové kostky (8 ks)

Inspirace: http://www.runningwithspoons.com/

Těsto

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1/2 hrnku mouky (ovesné, špaldové atd.)
  • 3 lžíce kakaového prášku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku jablečného pyré
  • 3 lžičky medu

Náplň

  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce pumpkin spice
  • 2 lžíce medu
  • 1 vejce


Na těsto jsem si v míse promíchala ovesné vločky s moukou, kakaovým práškem, práškem do pečiva, špetkou soli. Přidala jsem domácí jablečné pyré, med a zpracovala v mazlavější těsto. 

Na náplň jsem si v jiné misce promíchala domácí dýňové pyré s vanilkovým extraktem, pumpkin spice, medem a vejcem. 

Zapékací nádobu jsem si vyložila pečícím papírem. Navrstvila polovinu těsta. Těsto je tužší a mazlavější, proto klidně použijte ruce. Poté jsem nalila náplň a podrobila druhou polovinou těsta. Dala jsem péct do předehřáté trouby zhruba na 180 stupňů na 30 minut. nechala jsem vychladnout a nakrájela na kostky.  




11 komentářů:

  1. ó, tak to vypadá skvěle.. myslíš, že místo kakaa by šel použít karob a bylo by to také dobré? :)

    OdpovědětVymazat
  2. já myslím,že sis ale dýní užila docela dost!:D
    nic ti nevyčítám a také se smutně loučím:( rozloučila jsem se už minulý týden klasikou-polévkou:)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera, právě jsem dojedla dýňovou polévku, až mě to mrzí! Kdyby nějaká dýně zbyla, určitě bych se pustila do pečení!

    OdpovědětVymazat
  4. Vůbec to nevypadá špatně :) Akorát teda už nemáme dýni, šlo by to třeba nahradit něčím jiným? Napadají mě banány, sice už to nebude to pravé dýňové, ale celkově jen ten základ k "sežrání" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. banány si upřímně představit nedokážu, ale sto lidí, sto chutí. Asi bych zkusila radši jablečné pyré,

      Vymazat
  5. Už jsem je viděla na instagramu a strašně se mi líbily :) Mňami, vypadají hrozně moc lahodně :)

    OdpovědětVymazat
  6. chtěla jsem si je upíct. fakt moc. jenže pak jsem si vzpomněla, že ještě víc jsem chtěla ochutnat tvoje zapíkaný těstoviny s dýní a sýrem. dneska jsem si je udělala na oběd a ♥♥. zas jsem celá zalaskovaná a chce se mi fňukat, když si uvědomím, že teďka už je dýně hůř k sehnání.

    zejtra prošmátrám celý brno a zkusím nějakou ulovit a tohleto udělat!

    jo a luci, zas dík za recepty! jseš nejlepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za milý komentář :-) bohužel už to není s dýněmi tak slavný, ale za Zelňáku by snad ještě být mohly :-)

      Vymazat
  7. už jsem je dělala podruhé a jsou moc dobré! :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)