Avokádovo-cizrnový salát

Dvě mé oblíbené suroviny pospolu.... říkejme tomu třeba salát, pomazánka? Je to vlastně fuk, hlavně když chutná a lahodí oku... A to jakože jo. Avokádo, já můžu, hlavně na mazání. Prostě mi přijde daleko sympatičtější, hezčí a chutnější než kdejaké máslo, lučina... takové veselé, jakoby chtělo už jaro přivolat. Ale psst, o jaru ani slovo, já bych radši trochu té mrazivé zimy....



Recept je tak směšně jednoduchý, že snad ani není třeba bližšího komentáře... Jen, kdo se s avokádem kamarádí, ví, jak ráno rychle hnědne. Proto konzumujte co nejdříve, později sice bude chutnat pořád dobře, ale barevně nic moc a jíme přece očima.... A jak s receptem naložíte či nenaložíte, nechám taky na Vás. Já sama jsem zkoušela na kváskový chléb, promíchat s listovým salátem...


Avokádovo-cizrnový salát
(cca 2 porce)





  • 100 g cizrny
  • 1 zralé avokádo
  • Pár kapek citrónové šťávy
  • ½ až 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř






Cizrnu jsem si dala přes noc namočit. Následující den jsem slila vodu, zalila čerstvou, uvařila doměkka a slila vodu. V misce jsem si rozmačkala avokádo, dochutila, citrónovou šťávou, rozmačkaným česnekem, solí a pepřem.





11 komentářů:

  1. určite vyskúšam :) skvelý recept ako vždy ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak avokádo a cirznu taky miluju! Já můžu avokádo jíst jen tak, dlabat ho lžičkou rozkrojené ve šlupce a cizrnu mám nejradši v humusu. Ale takhle dohromady to určitě zkusím!

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju oboje, škoda, že je avokádo tak drahé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. souhlas. kdyby avokáda nebyla tak drahá, jím je pořád!

      Vymazat
  4. Vypada to moc dobře, cizrnu mám moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  5. Perfektní a jednoduchý recept (snad jen škoda, že jsem na něj nepřišla já... :-) ). Avokádo a cizrnu můžu kdykoli a s čímkoli, takže určitě vyzkouším. Jen možná zkusím cizrnu trochu rozmačkat vidličkou, aby byla pomazánka kompaktnější. Teď jen abych narazila na nějaké pěkně zralé avokádo... Díky za recept!

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem včera koupila solidní avokádo v Tescu za 17,- Kč, takže už žádné výmluvy ;)

    OdpovědětVymazat
  7. mňam, miluju cizrnu a ve spojení s avokádem to musí být ještě lepší:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)