Kokosové kari s tofu

Ještě když jsem poctivě každý měsíc odebírala food časopisy, byl měsíc leden ve znamení Asie. I možná to je důvod, proč jsem si je přestala předplácet, ne že bych měla nějakou averzi vůči Asii. Vysvětlím. Přijde mi, že všechny tituly, ať jde o recepty, módu a nevím co... furt je to na jedno brdo. Každý měsíc má svoje téma, každý rok stejný. A nuda je prostě nuda, která u mě nemá místo. Navíc jsem zjistila, že mě ty recepty už až tak neberou, že je jich čím dál méně, které mě lákají vyzkoušet a ještě méně jich skutečně zkouším. Nedá se svítit, nejsem tak bohatá, abych vyhazovala za zbytečnosti. Internet je mnohem bohatší zdroj inspirace.




Ale opět odbočuji od asijského jídla, které není upřímně vůbec mojí parketou. Ale to vůbec nevadí, aspoň mám motivaci, kde se zdokonalovat, a že to není zdaleka jediná kuchyně...


Kokosové kari s tofu (3 porce)

Inspirace: C. Schinharlová, Rychlokurz vaření pro vegetariány


  • 1 lžíce kokosového oleje
  • svazek jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 200 g žampionů
  • 150 g hrášku
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 lžička zelené kari pasty
  • 1 blok tofu natural
  • šťáva z limetky
  • sůl



Na lžíci kokosového oleje jsem si dala restovat na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku, přidala jsem česnek, zázvor, minutu promíchala a přisypala na menší kousky nakrájené žampiony, hrášek, chvíli míchala a zalila kokosovým mlékem. Nechala jsem 10 minut probublávat, dochutila kari pastou, solí. Doplnila na kostičky nakrájeným tofu, zakapala limetkovou šťávou a podávala. Kdo chce, posype čerstvým koriandrem.

Já "výjimečně" sáhla po zeleninových nudlích, nemůžeme se jich dojíst no, tentokrát kombinace mrkve a petržele. Ale samozřejmě se skvěle hodí rýže, skleněné, soba nudle atd.



9 komentářů:

  1. S těmi časopisy souhlasím. Také jsem zjistila, že i časopisy o jídle se každý rok drží stejných témat. Internet je lepším zdrojem inspirace.

    OdpovědětVymazat
  2. supr rychlovka :-) tyhle suroviny mám stále doma a aspoň tofu vyzkouším na jiný způsob :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tofu neměla pěkně dlouho, každopádně budu ho muset zařazovat častěji, úplně bych zapomněla, jak může být dobré :-)

      Vymazat
  3. Ahoj, som tu prvýkrát a musím povedať, že tvoj blog vyzerá chutne a je krásne riešený.
    katharine-fashionisbeautiful

    OdpovědětVymazat
  4. No, mojí velkou inspirací jsi i ty, už mám uložených hromadu tvých receptů, které hodlám vyzkoušet :))) Tofu upřímně zbožňuju, takže díky za další nápad, jak si ho naservírovat!

    OdpovědětVymazat
  5. Dakujem za recept!:) robila som si kari a zvlast som si uvarila ryzu, ktoru som nim poliala. Bolo to naozaj vyborne, len sa mi to zdalo trosku malo slane tak som to dochutila este sojovou omackou a nic tomu nechybalo!:) rychle, jednoduche, dostupne ingrediencie a vyborny vysledok, tesim sa ako vyskusam tvoje dalsie recepty!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no to záleží na každém, jak moc si dosolí, proto záměrně neuvádím množství, každý je zvyklý na něco jiného...

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)