Ahoj, jsem řepa! Tvářím se nenápadně, skoro jako myší kožíšek. Halím se do nepěkné slupky, aby se o mě zeleninoví frajeři neporvali, a že by nebylo poprvý. Ale počkejte, jak se vyloupnu, to jdou ze mě do mdlob. A Lucie při pohledu na ruce taky. Kdybyste viděli tu sytou, tmavou barvu a to se tu šušká, že za hranicemi a pod pultem jsou i duhové, žluté a jiné sokyně, tss. Ale ona mi i to zabarvení odpustí, vynahrazuji jí to chutí, joo umím to s ní. Utloukla by se po mně, jsme už taková věrná dvojka. Jedna bez druhé ani ránu. A tak pořád vymýšlí, co se mnou...
Jako dnes... domluvila mi schůzku pestem a oříškovým "sýrem". Znáte to, první rande byla jsem pěkně nervózzní, ale mezi námi děvčaty, moc se mi to líbilo....
Řepové ravioli s pestem a mandlovou ricottou
(2 porce)
Inspirace: http://www.mynewroots.org
Ravioli
- 2 červené řepy
- šťáva z 1/2 citrónu
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
Mandlová ricotta
- 50 g mandlí
- 1 lžička lahůdkového droždí
- kapka citrónové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vody
- špetka soli
- Pesto např. tohle
Červenou řepu jsem omyla, zbavila konců, oloupala a nakrájela na co nejtenčí plátky. Můžete použít mandolínu, poslouží i škrabka. Hravější mohou použít i různé vykrajovačky, třeba srdíčko, kytičku aj. Rozložila jsem ji do vhodné nádoby, nejlépe nějaké plytké, pokapala promíchanou citrónovou šťávou s olivovým olejem a solí. Nechala jsem marinovat přes noc, aby řepa zkřehla, ale postačí i pár hodin.
Na ricottu jsem si mandle máčela ve vodě alespoň čtyři hodiny. Poté jsem vodu slila, přidala lahůdkové droždí, citrónovou šťávu, olivový olej, vodu, sůl a rozmixovala v hladkou hmotu.
Pak už jsem jen plátky řepy plnila ricottou, pestem a přiklopila dalším plátkem řepy.
Vypadá to skvěle, nicméně...řepu jsem si nikdy moc neoblíbila :D :))
OdpovědětVymazatNo tedy, to vypadá opravdu náramně! Jsem řepný fanatik, takže určitě co nevidět vyzkouším! A mandlová ricotta, hmm, to je přímo pozvánka do nebe!
OdpovědětVymazat