Matcha granola

Vzpomínáte, jak jsem Vám minulý týden na Facebooku slibovala novou granolu? Tak konečně je tu :-) Už přes týden mi zpříjemňuje rána, zdobí smoothie a občas mi je i takovou sladkostí. Chutná totiž nejvíc jen tak na lžíci. Zbožňuji, jak je krásně křupavá a šťavnatá. Navíc vyniká svou barvou nad všemi ostatními. Kdo by nechtěl takový úlet jako zelenou granolu?





Já teda rozhodně a jak jsem nebyla "granolový typ", tak teď už si nějak nedokážu představit, že bych měla mít prázdnou skleněnou dózu vyhrazenou pro moji granolku. Vždycky tam nějaká musí být. A jakmile začínám drhnout lžící o dno, už dumám, jaká nová parádnice bude následovat. 




Matcha granola



  • 250 g ovesných vloček
  • 50 g mandlí
  • 50 g dýňových semínek
  • 50 g sezamových semínek
  • 50 g kokosových plátků
  • 50 g moruší
  • 1 porce (2 g) Matcha čaje
  • 2 lžíce vanilkového olivového oleje
  • 1 lžíce agávového sirupu




Ve velké míse jsem promíchala suché suroviny, tj. vločky s mandlemi, semínky, kokosovými plátky, morušemi, matcha čajem. V hrnku jsem prošlehala olej se sirupem a zalila jím suchou směs, důkladně promíchala, rozprostřela na pečícím papírem vyložený plech a dala péct do mírně předehřáté trouby asi na 20 minut. 





4 komentářů:

  1. Mám ráda zelenou. Obzvlášť takhle na jaře... Asi vyzkouším, i když vím, že stejně vyjím jen ty semínka a oříšky a zbytek mi bude měsíce strašit v kuchyni :)

    OdpovědětVymazat
  2. Juu a jak se to projeví na chuti? Začala jsem si teď Matcha kupovat :) A chystám se z toho něco upéct. Co ty? :) Taky kupuješ kusovky nebo jsi pořídila celé balení? Máš nějaký typ kde? Děkuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc výrazně ne, matcha není nějaký chuťový zážitek. Já když jsem ve zdravé, tak přihodím do košíku tu kusovku, ono to velké balení nevyjde výrazně lacněji...

      Vymazat
  3. Misto moruse goji nebo brusinky a ma to uzasne jarni barvy :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)