Do košíku mi obvykle putují jen základní suroviny, ovoce, zelenina, ořechy, semínka, obiloviny, mouky, které si snad jednou pomelu sama, luštěniny, tofu, občas nějaký ten sýr... Co jde, to se ukuchtí doma, ořechová másla, hummus či jiné luštěninové pomazánky, pesta, sladkosti, zálivky, kváskové pečivo, granola, musli tyčinky, jablečné pyré, nanuky, zmrzliny atd. Ono se totiž spousta věcí tváří složitě a opak je pravdou. Třeba krekry, je asi krapet jednodušší hodit je do košíku v obchodě, ale o nic složitější umíchat těsto, hodit do trouby, rozlámat...
Pohankové krekry
Inspirace: http://happyheartedkitchen.blogspot.fr
- 1 hrnek pohankové mouky
- 1/4 hrnku drcených lněných semínek
- 1/4 hrnku mletých slunečnicových semínek
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 hrnku vody
- 1 lžíce olivového oleje
V míse jsem si promíchala pohankovou mouku se lněnými, slunečnicovými semínky a solí. Přilila jsem vodu, olivový olej a zpracovala v lepivější těsto, které jsem rozetřela po pečícím papírem vyloženém plechu. Dala jsem péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 10 - 15 minut. Nechala jsem vychladnout a poté rozlámala na menší kousky.
Tak tímhle jsem nadšená! Udělám si je za odměnu, pokud udělám řidičák. :) Díky moc, Luci
OdpovědětVymazatTak už vím co bude zítra na svačinu :)
OdpovědětVymazatTo vypadá úžasně, pohanku mám v poslední době hodně v oblibě:)
OdpovědětVymazatteda vypadají fakt dobře, škoda jen, že pohanku moc nemusím :/
OdpovědětVymazatto je hrozná škoda, pohanka vyniká úžasnými látkami pro naše tělo...
VymazatLuci jak krekry skladuješ a jak vydrží dlouho? :) Výborný nápad :)
OdpovědětVymazatskladovala jsem v lednici v Tupperware krabičce tři týdny a v pohodě vydržely, takže myslím, že dají i víc...
Vymazattoto určite vyskúšam !!!! vyzerá to skvelo dakujem :)
OdpovědětVymazathttp://bytfitjein.blogspot.sk/ určite si pozri moju giveaway!
Krekry vypadají skvěle, kdysi jsem zkoušela pohankové makové, jen docela rychle zvlhly a už to nebylo ono...mohu se zeptat, zda ta mouka je hladká, nebo hrubě mletá? Děkuji!
OdpovědětVymazatTy vypadají moc dobře! Zajímalo by mě, jak asi chutnají :)
OdpovědětVymazatbudete muset vyzkoušet :-)
VymazatMáme slabší troubu, takže jseem nechala krekry v troubě 20 minut, ale byly trochu mokré, a na druhý den tvrdé, takže dnes jsem se tam nechala 40 minut, a přilepili se k pečicímu papíru ale zase jsou křoupavé... Nějaká rada? :)
OdpovědětVymazatbohužel žádné rady, neznám Vaši troubu. To je hrozně individuální záležitost, kterou si musí každý vychytat sám.
VymazatVýborný a jednoduchý recept, odskúšené, ďakujem! S.
OdpovědětVymazattak, tak krekry jsou hotové hned :-)
VymazatZdravím, můžu místo lněného semínka použít chia?
OdpovědětVymazatjasně, také semínka střídám podle toho které mám zrovna doma, plní stejnou funkci
Vymazatfantastické, som bezlepková, takže ich pečiem stále dokola :)
OdpovědětVymazatto mě mrzí, na druhou stranu jsem ráda, že jste nalezla i pro své potřeby chutný recept :-)
VymazatUrčitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
budu jen ráda :-)
Vymazat