Pohankové krekry




Do košíku mi obvykle putují jen základní suroviny, ovoce, zelenina, ořechy, semínka, obiloviny, mouky, které si snad jednou pomelu sama, luštěniny, tofu, občas nějaký ten sýr... Co jde, to se ukuchtí doma, ořechová másla, hummus či jiné luštěninové pomazánky, pesta, sladkosti, zálivky, kváskové pečivo, granola, musli tyčinky, jablečné pyré, nanuky, zmrzliny atd. Ono se totiž spousta věcí tváří složitě a opak je pravdou. Třeba krekry, je asi krapet jednodušší hodit je do košíku v obchodě, ale o nic složitější umíchat těsto, hodit do trouby, rozlámat... 




Pohankové krekry

Inspirace: http://happyheartedkitchen.blogspot.fr


  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 1/4 hrnku drcených lněných semínek
  • 1/4 hrnku mletých slunečnicových semínek
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 lžíce olivového oleje





V míse jsem si promíchala pohankovou mouku se lněnými, slunečnicovými semínky a solí. Přilila jsem vodu, olivový olej a zpracovala v lepivější těsto, které jsem rozetřela po pečícím papírem vyloženém plechu. Dala jsem péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 10 - 15 minut. Nechala jsem vychladnout a poté rozlámala na menší kousky.



21 komentářů:

  1. Tak tímhle jsem nadšená! Udělám si je za odměnu, pokud udělám řidičák. :) Díky moc, Luci

    OdpovědětVymazat
  2. Tak už vím co bude zítra na svačinu :)

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá úžasně, pohanku mám v poslední době hodně v oblibě:)

    OdpovědětVymazat
  4. teda vypadají fakt dobře, škoda jen, že pohanku moc nemusím :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je hrozná škoda, pohanka vyniká úžasnými látkami pro naše tělo...

      Vymazat
  5. Luci jak krekry skladuješ a jak vydrží dlouho? :) Výborný nápad :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. skladovala jsem v lednici v Tupperware krabičce tři týdny a v pohodě vydržely, takže myslím, že dají i víc...

      Vymazat
  6. toto určite vyskúšam !!!! vyzerá to skvelo dakujem :)

    http://bytfitjein.blogspot.sk/ určite si pozri moju giveaway!

    OdpovědětVymazat
  7. Krekry vypadají skvěle, kdysi jsem zkoušela pohankové makové, jen docela rychle zvlhly a už to nebylo ono...mohu se zeptat, zda ta mouka je hladká, nebo hrubě mletá? Děkuji!

    OdpovědětVymazat
  8. Ty vypadají moc dobře! Zajímalo by mě, jak asi chutnají :)

    OdpovědětVymazat
  9. Máme slabší troubu, takže jseem nechala krekry v troubě 20 minut, ale byly trochu mokré, a na druhý den tvrdé, takže dnes jsem se tam nechala 40 minut, a přilepili se k pečicímu papíru ale zase jsou křoupavé... Nějaká rada? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bohužel žádné rady, neznám Vaši troubu. To je hrozně individuální záležitost, kterou si musí každý vychytat sám.

      Vymazat
  10. Výborný a jednoduchý recept, odskúšené, ďakujem! S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak, tak krekry jsou hotové hned :-)

      Vymazat
  11. Zdravím, můžu místo lněného semínka použít chia?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasně, také semínka střídám podle toho které mám zrovna doma, plní stejnou funkci

      Vymazat
  12. fantastické, som bezlepková, takže ich pečiem stále dokola :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mě mrzí, na druhou stranu jsem ráda, že jste nalezla i pro své potřeby chutný recept :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)