Batátové musli tyčinky



Nedostatek času? Žádný problém, musli tyčinky to jistí. Není nic jednoduššího než ráno hrábnout po "tyčce", nějakém tom ovoce a voilá snídaně/svačina je na světě... Bez problémů Vám (nám, zaneprázdněným) vydrží týden v lednici a netřeba se odbývat kdo ví čím z pekárny...




Batátové musli tyčinky

Inspirace: http://www.oatmealwithafork.com


  • 1 menší sladká brambora
  • 1/4 hrnku rostlinného mléka
  • 1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 hrnku datlí
  • 1/4 hrnku dýňových semínek
  • 1/4 hrnku lískových ořechů






Sladkou bramboru jsem si upekla v troubě doměkka, oloupala, rozmačkala pomocí vidličky a prošlehala s mlékem. Ve velké míse jsem promíchala vločky se skořicí, nakrájenými datlemi, semínky, ořechy a přilila  tekutou směs. Zpracovala jsem v celistvou hmotu, kterou jsem přemístila do zapékací nádoby vyložené pečícím papírem, lehce nakrojila a dala péct do předehřáté trouby na 180 stupňů zhruba na 30 minut. Upečené dokrájela, nechala vychladit a skladovala v lednici. 









3 komentářů:

  1. Skvělý nápad! Děkuji za typ :)

    OdpovědětVymazat
  2. No výborně, s tímhle lahodně vypadajícím receptem přicházíš zrovna v čas: máti mi domů dotáhla batát gigantických rozměrů a už delší dobu uvažuju, že bych si zase upekla nějaké podobné tyčinky ^^
    Takže moc děkuju za inspiraci~

    OdpovědětVymazat
  3. Musí být ňamka, batáty mám moc ráda, asi ozkouším :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)