Levandule mi vtrhla do kuchyně, ani nevím jak... A i když jsem nikdy nic s levandulovou vůní nevyhledála, pěkně se mi tam zabydlela a stala se její neodmyslitelnou součástí. Mám pocit, že i zdánlivě obyčejný moučník pozvedne do nebeských výšin a udělá z něj něco víc, něco speciálního, co Vás posadí na zadek.
Hmm netřeba se přece držet jen moučníků, i rostlinné mléko si zaslouží něco víc... A tak vznikl příběh levandulového mandlového mléka :-)
Levandulové mandlové mléko
Inspirace: http://nourishandinspireme.com
(1 litr)
- 1 hrnek mandlí
- 3 hrnky filtrované vody
- hrst sušené levandule
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce agávového sirupu
Mandle jsem si přes noc namočila. Poté jsem je propláchla a zalila třemi hrnky filtrované vody. Společně s levandulí jsem rozmixovala a opět chvilku promixovala. Nakonec jsem přecedila přes čistou plenu, dochutila sirupem, vanilkovým extraktem a uskladnila v lednici až 4 dny. Před konzumací je třeba mléko vždy protřepat. Mléko můžete dochutit, čím je libo nebo vůbec nemusíte :-)
Zbytek rozmixovaných mandlí, které zůstanou v pleně nevyhazujte, brzy
Vám ukážu co s nimi, žádné plýtvání :-)
Jej, tak to musim zkusit! :)
OdpovědětVymazatuzasne!
OdpovědětVymazatTak to musí chutnat skvěle! :)
OdpovědětVymazatPřiznám se, že jsem sice už pár receptů s levandulí viděla, ale vůbec si nedokážu představit, jak chutná. Evidentně je na čase vyzkoušet ;)
OdpovědětVymazatsuper nápad, šlo by to i s čerstvou levandulí??? :) Z.
OdpovědětVymazatAhoj, lze to udělat i z mandlové mouky nebo jen z celých mandlí? Děkuji za odpověď :)
OdpovědětVymazat