Když hruška potkala dýni, byla to láska na první pohled. Ty dvě si sobě parádně sedly, rozuměly si i beze slov.... Znáte něco, co připomíná více podzim? :-)
Karamelizované hrušky s dýňovou omáčkou (2 porce)
Inspirace: http://healthynibblesandbits.com
Hrušky
Dýňová omáčka
- 1/4 dýně hokkaido
- 1 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce rostlinného mléka
- 2 lžíce vody
- 1/2 lžičky skořice
- špetka muškátového oříšku
- špetka sušeného zázvoru
- hrst vlašských ořechů
Hrušky jsem si omyla, přepůlila, potřela rozpuštěným kokosovým olejem, posypala skořicí a dala péct do předehřáté trouby zhruba na 15 minut.
Mezitím jsem si připravila dýňovou omáčku. Rozmixovala jsem upečenou dýni s javorovým sirupem, mlékem, vodou, skořicí, muškátovým oříškem a zázvorem.
Upečené hrušky jsem rozdělila na talíře, přelila omáčkou, posypala vlašskými ořechy a podávala, ideálně horké.
English version
Caramelized pears with pumpkin sauce (2 portions)
Inspiration: http://healthynibblesandbits.com
Pears
Pumpkin sauce
- 1/4 pumpkin hokkaido
- 1 tablespoon of maple syrup
- 2 tablespoons of nut milk
- 2 tablespoons of water
- 1/2 teaspoon of cinnamon
- pinch of nutmeg
- pinch of ginger
- handful of walnuts
I washed and halved pears. I spreaded them with coconut oil and sprinkled with cinnamon. I baked pears in preheated oven for about 15 minutes.
Meanwhile I prepared pumpkin sauce. I blended roasted pumpkin with maple syrup, nut milk, water, cinnamon, nutmeg and ginger.
I served hot pears with pumpkin sauce and topped with walnuts.
Hmm hrušky i dýni mám doma, že bych to večer vyzkoušela? :-)
OdpovědětVymazat..mmm hrušky miluji, vypadají fakt úžasně! :)
OdpovědětVymazathttp://nm-fitness.blogspot.cz/
Lucie, oh, waht a wonderful combination!!! Looks so fantastic! Have to try it soon! Both of them is still in my garden! Thank you for the inspiration and for your brilliant pictures
OdpovědětVymazatAll my best from Austria
Elisabeth
Welcome Elisabeth :-) many thanks for you message. It tastes great so I really recommend it. Please let me know if you wil try this recipe.
Vymazat