I když mám už plnou hlavu vánočních receptů... jakým novým cukrovím Vás letos překvapím, jaké tipy na dárky se na blogu objeví, nemluvě o všech dalších milých starostech, které jsou spojeny s blížícími se svátky... no jo, už jde na mě ta pravá nálada... dnes se držme ještě podzimní tématiky, slibuji, letos už opravdu poslední recept na dýňovou polévku...
Dýňovo-fenyklová polévka s jablkem (cca 4 porce)
Inspirace: http://www.forkknifeswoon.com
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 fenykl
- 1 menší dýně
- 1 jablko
- 1 l vody
- tymián
- šalvěj
- sůl, pepř
Dýni jsem si omyla, přepůlila, vydlabala, nakrájela na menší kousky, stejně tak jablko. Pokapala olivovým olejem, dochutila solí, pepřem, tymiánem a dala péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na 20 minut.
Na lžíci olivového oleje jsem si dozlatova restovala na malé kousky nakrájenou cibuli s fenyklem, na minutu jsem přidala na tenké plátky nakrájený česnek, pečenou zeleninu s jablkem, zalila vodou a ještě asi pět minut povařila.
Nakonec jsem polévku dochutila solí, pepřem a rozmixovala v hladký krém.
English version
Inspiration: http://www.forkknifeswoon.com
- 1 tablespoon of olive oil
- 1 chopped onion
- 1 clove of garlic
- 1 fennel
- 1 little pumpkin
- 1 apple
- 1 l water
- thyme
- sage
- salt, pepper
I washed pumpkin, cut it in half, scooped seeds out and chopped with apple into small piecies. I drizzled vegetables with olive oil, sprinkled with salt, pepper, thyme, sage and placed in preheated oven and baked for about 20 minutes.
Meanwhile I cooked chopped onion and fennel on olive oil until golden and added thinly sliced garlic for one minute. I added roasted pumpkin with apple and water and cooked for another 5 minutes. I flavoured it with salt, pepper and blended until smooth. If the soup is too thick, add more water.
I served soup with candied walnuts, which I mixed with melted coconut oil, cinnamon, salt and roasted for a while.
Perfektní! Přemýšlím, co udělat malýmu na véču a doma mám dýni a fenykl. Moooc děkuji :-)
OdpovědětVymazatAhoj, Lucko,
OdpovědětVymazatmrzí ma, že to musím napísať, ale nedá mi to. Prečo si sa rozhodla zmeniť design blogu? Musím sa priznať, že ten starý sa mi páčil viac :( Prosím, neber to ako urážku, len mi prišla škoda, že si ho zmenila, pasoval mi k tebe trochu viac ako tento strohý štýl. Každopádne, recepty sú stále super a tie fotky dokonalé! Krásny deň :)
nepředpokládala jsem, že se bude každému líbit, ale to je přirozené, takže se vůbec neomlouvej :-) já právě cítila jakousi potřebu posunout blog dál, aby to už nebyl takový dětský puntíčkatý notýsek... myslím, že tak lépe vyniknou fotky, o které jde asi víc než nějaká tapeta na blogu...
VymazatPředevším bych chtěla pochválit krásný čistý nový design blogu :) Moc pěkné! Polévka vypadá velmi zajímavě a popravdě si moc neumím představit jakou má chuť. Děkuji za typ ;)
OdpovědětVymazatděkuji moc, jsem ráda, že se líbí :-)
VymazatTvoje recepty jsou skvele :)
OdpovědětVymazatMůj blog YOKO NGUYEN BLOG