Sezamová roláda s brusinkami



Ani se mi nechce věřit, že za dva týdny tu máme Ježíška. Ten konec roku mě vždycky nutí přemýšlet, jak to zas strašně rychle uteklo, a i když to budou už mé x-té Vánoce (počet se nesluší sdělovat :-)) zbožňuji je každým rokem víc a víc. Jedním z těch důvodů je i radost z přípravy nových druhů cukroví, lovení větviček po všech čertech, vymýšlení vánočního stylingu a konečně pak i zveřejňování vánočně laděných receptů... snad Vás těší alespoň z části jako mě :-)





Sezamová roláda s brusinkami

Inspirace: http://talesofakitchen.com


Roláda

  • 1 lžíce chia semínek
  • 3 lžíce vody
  • 2/3 hrnku mletých mandlí
  • 1/3 hrnku sezamových semínek
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu


Náplň

  • 100 g brusinek slazených jablečnou šťávou
  • 3 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce agávového sirupu



Nejprve jsem si promíchala chia semínka s vodou a odložila. Mezitím jsem si v míse promíchala mleté mandle se sezamovými semínky. Přidala jsem roztopený kokosový olej, sirup, vanilkový extrakt i připravená chia semínka a opatrně mixovala a odložila do lednice. 

Na náplň jsem si rozmixovala brusinky se sirupem, přimíchala semínka a dala také odležet. 

Připravené "těsto" na roládu jsem rozetřela po potravinové fólii či alobalu, potřela náplní a pomocí sushi podložky rolovala. Roládu jsem ještě dotvarovala, pečlivě zabalila a skladovala v lednici. Krájela jsem ji pořádně vychlazenou, aby se nerozpadla. 








English 


Sesame roll with cranberries

Inspiration: http://talesofakitchen.com

Roll

  • 1 tablespoon of chia seeds
  • 3 tablespoons of water
  • 2/3 cup of ground almonds
  • 1/3 cup of sesame seeds
  • 1 tablespoon of coconut oil
  • 1 tablespoon of agave nectar
  • 1 teaspoon of vanilla extract


Filling

  • 100 g cranberries
  • 3 tablespoons of chia seeds
  • 1 tablespoon of agave nectar



At first, I mixed chia seeds with water and put aside. Meanwhile I mixed ground almonds, sesame seeds. I added melted coconut oil, agave nectar, vanilla extract and prepared chia seeds and mixed. I put this mixture to the fridge. 

For the feeling, I blended cranberries with agave nectar until smooth cream and added chia seeds and let it be. 

I scooped out prepared dough onto a sushi mat covered with cling wrap and spreaded it, added filling and carefuly rolled. I stored the roll in the fridge and cut.


2 komentářů:

  1. Zajímavý receptík - mandle jsou, prosím, loupané? Anebo jsi umlela i se šlupkou? Díky:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)