Pomerančovo-rozmarýnové kuličky




Stejně mám nejradši to nepečené... a i když tu na blogu i všude jinde potkáte tolik receptů na raw kuličky, povím Vám, tyhle jsou obzvlášť vymazlené. Mikuláš, Vánoce, to vše už od dětství voní po mandarinkách a pomerančích. Už proto potřebujeme nějaké cukroví, které nám jej připomene. A věřte mi, tyhle kuličky to zvládnou bravurně...




Pomerančovo-rozmarýnové kuličky

(14 ks)

Kuličky

  • 1 hrnek datlí
  • šťáva a kůra z 1/2 Bio pomeranče
  • 1/2 hrnku pekanových ořechů
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžíce kakaových bobů
  • 1/4 hrnku raw kakaového prášku
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce kokosového oleje

Na obalení

  • raw kakaový prášek
  • Bio pomerančová kůra


Sušené datle si předem namočíme. Pokud nemáte příliš výkonný mixér, předem si pomelte pekanové ořechy. 

Poté slijeme datle a rozmixujeme je s pomerančovou šťávou v hladkou datlovou pastu, přidáme pomerančovou kůru, pekanové ořechy, kokos, kakaové boby, kakaový prášek, skořici, nadrobno nasekaný rozmarýn a opět mixujeme, až dosáhneme hladké hmoty, 

Pokud by se s ní špatně pracovalo, dáme ji alespoň na 30 minut ztuhnout do lednice. Jinak můžeme ihned pomocí rukou tvarovat malé kuličky. 

Obalíme je ve směsi kakaového prášku a pomerančové kůry. Uložíme do vhodné nádoby a skladujeme v lednici. Spotřebujeme do týdne. 







English version

Orange rosemary balls

(14 pcs)

Dough

  • 1 cup dates
  • juice + zest from 1/2 Bio orange
  • 1/2 cup pecan nuts
  • 2 tablespoons shredded coconut
  • 1 tablespoon cacao nibs
  • 1/4 cup raw cacao powder
  • 1 teaspoon cinnamon
  • 1 teaspoon fresh rosemary
  • 1 tablespoon coconut oil

To coat

  • raw cacao powder
  • Bio orange zest



Soak dates and sit aside for at least 30 minutes. If necessary, grind pecan nuts into flour. 

Then rinse the dates and blend it with orange juice into date paste. Add orange zest, pecan nuts, coconut, cacao nibs, cacao powder, cinnamon, chopped rosemary and pulse it until well combined.

If needed, place it in the fridge for about 30 minutes. Using hands, roll the dough into little balls. 

Coat them in the mixture of cacao powder and orange zest. Store it in the fridge for about one week. 



2 komentářů:

  1. Dobrý den. Chci se zeptat, jestli skutečně nevydrží kuličky v chladu déle než týden. Z receptu nečtu žádnou ingredienci, která by se měla v chladu po týdnu zkazit. Nebo ano? Máte to vyzkoušeno, že to pak už není dobré? Děkuji za odpověď. Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám vyzkoušené, že vydrží i dva týdny, ale raději pro jistotu uvádím kratší dobu :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)