Jak jste si asi mohli všimnout, poslední dobou u nás frčí bábovky, hlavně ty vláčné. Není to tak dávno, co jsem vám sdílela ořechovou a dnes ráno mě napadlo zkusit trošku více svěží variantu s citrónovou kůrou. Možná to bylo i dáno, síťkou bio citronů v ledničce, které bylo třeba zužitkovat. Citróny jsem zkusila spojit s mandlemi a bábovka dopadla skvěle, takže už zhruba třetina zmizela neznámo kam :-)
Citrónovo-mandlová bábovka (vegan)
- 350 g špaldové hladké mouky
- 100 g mletých mandlí
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- špetka vanilkového prášku
- kůra z 1 bio citrónu
- 225 ml rostlinného mléka
- 1 lžička jablečného octa
- 150 ml rostlinného kefíru
- 75 ml kokosového oleje
- 120 ml čekankového sirupu
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s mletými mandlemi, práškem do pečiva, špetkou soli, vanilkovým práškem a citrónovou kůrou.
V mléku rozšleháme jablečný ocet a odložíme stranou. Kefír prošleháme s rozehřátým kokosovým olejem, čekankovým sirupem a mlékem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v těsto.
Těsto přelijeme do silikonové formy a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na hodinu. Necháme chvíli vychladnout, vyklopíme a necháme na mřížce ještě dojít.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)