Citrónovo-mandlová bábovka (vegan)

 

Jak jste si asi mohli všimnout, poslední dobou u nás frčí bábovky, hlavně ty vláčné. Není to tak dávno, co jsem vám sdílela ořechovou a dnes ráno mě napadlo zkusit trošku více svěží variantu s citrónovou kůrou. Možná to bylo i dáno, síťkou bio citronů v ledničce, které bylo třeba zužitkovat. Citróny jsem zkusila spojit s mandlemi a bábovka dopadla skvěle, takže už zhruba třetina zmizela neznámo kam :-)




Citrónovo-mandlová bábovka (vegan)


  • 350 g špaldové hladké mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • špetka vanilkového prášku
  • kůra z 1 bio citrónu
  • 225 ml rostlinného mléka
  • 1 lžička jablečného octa
  • 150 ml rostlinného kefíru
  • 75 ml kokosového oleje
  • 120 ml čekankového sirupu



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s mletými mandlemi, práškem do pečiva, špetkou soli, vanilkovým práškem a citrónovou kůrou.


V mléku rozšleháme jablečný ocet a odložíme stranou. Kefír prošleháme s rozehřátým kokosovým olejem, čekankovým sirupem a mlékem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v těsto.


Těsto přelijeme do silikonové formy a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na hodinu. Necháme chvíli vychladnout, vyklopíme a necháme na mřížce ještě dojít. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)