Hovězí salát s křenem

 Nedá mi, než se s vámi podělit o tento úžasný salát. Sice to není vrchol kulinářského umění, za to ta chuť. Recept jsem objevila v loňském únorovém Apetitu a ráda se k němu vracím s drobnými obměnami. Obvykle ho dělám, když vyzbyde maso a nevím, co s ním. Díky bramborám, masu a vejci je velmi sytý, takže se určitě hodí i k obědu pro velké hladovce.  

Hovězí salát s křenem

(2 porce)

Inspirace: Apetit 02/2011


  • 200 g hovězího
  • 4 drobné brambory
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice (případně jiné výrazné)
  • 4 nakládané okurky + lák (cca 2 lžíce)
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce bílého jogurt
  • 2 lžíce křenu
  • 2 vejce vařená natvrdo
  • velká hrst rukoly


Nejprve je potřeba uvařit maso, pokud nemáte již z předešlého dne. Trvá to asi 90 min. Brambory jsem uvařila ve slupce. Pokud nejsou hezké, po uvaření nechte zchládnout a oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Poté jsem je osolila a opepřila. Mezitím jsem dala vařit vejce. V misce jsem si vyšlehala olivový olej s 2 lžícemi láku z okurek a hořčicí a zalila brambory. Poté přidala nakrájené okurky, jarní cibulku a hovězí maso a promíchala. Jogurt jsem smíchala s křenem a také přidala k salátu. Nakonec jsem smíchala s rukolou a dozdobila uvařeným vejcem. Případně dochuťte solí, pepřem, lákem.



Křen můžete použít ve skleničce, ještě lépe čerstvý, ale s tím opatrně.


0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)