Nedá mi, než se s vámi podělit o tento úžasný salát. Sice to není vrchol kulinářského umění, za to ta chuť. Recept jsem objevila v loňském únorovém Apetitu a ráda se k němu vracím s drobnými obměnami. Obvykle ho dělám, když vyzbyde maso a nevím, co s ním. Díky bramborám, masu a vejci je velmi sytý, takže se určitě hodí i k obědu pro velké hladovce.
Hovězí salát s křenem
(2 porce)
Inspirace: Apetit 02/2011
- 200 g hovězího
- 4 drobné brambory
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce dijonské hořčice (případně jiné výrazné)
- 4 nakládané okurky + lák (cca 2 lžíce)
- 2 jarní cibulky
- 2 lžíce bílého jogurt
- 2 lžíce křenu
- 2 vejce vařená natvrdo
- velká hrst rukoly
Nejprve je potřeba uvařit maso, pokud nemáte již z předešlého dne. Trvá to asi 90 min. Brambory jsem uvařila ve slupce. Pokud nejsou hezké, po uvaření nechte zchládnout a oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Poté jsem je osolila a opepřila. Mezitím jsem dala vařit vejce. V misce jsem si vyšlehala olivový olej s 2 lžícemi láku z okurek a hořčicí a zalila brambory. Poté přidala nakrájené okurky, jarní cibulku a hovězí maso a promíchala. Jogurt jsem smíchala s křenem a také přidala k salátu. Nakonec jsem smíchala s rukolou a dozdobila uvařeným vejcem. Případně dochuťte solí, pepřem, lákem.
Křen můžete použít ve skleničce, ještě lépe čerstvý, ale s tím opatrně.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)