Občas se stane, že jsem nucena vzít si oběd na cestu. Nemám to ráda, co ráda, nenávidím to. Miluju, když si můžu v klidu vychutnávat jídlo, nic a hlavně nikdo mě nikam nehoní a nejlépe ještě po obědě dobrou kávu. A né někde tlačit chleba na stojáka, brrrr. Přesto se tomu neubráním. Snažím se to řešit mističkami, které plním pokrmy, které se dají jíst i zastudena, případně sendvičem či wrapy. Dnes přináším recept na wrapy plněné tofu, hummusem, sušenými rajčaty, karamelizovanou cibulkou a polníčkem. Recept není nijak složitý, jak jste si mohli všimnout u většiny mých receptů :-) ale kombinace je to zajímavá a za sdílení i vyzkoušení jistě stojí.
Tofu wrapy (4 porce)
Inspirace:http://danatreat.com
- 2 velké červené cibule
- 3 lžíce balzamikového octa
- olivový olej
- 400g tofu natural
- 1 lžička medu
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- 4 tortilly
- hummus
- sušená rajčata
- polníček
Nejprve jsem si osušila tofu a nakrájela na tenčí proužky. Obvykle prodávají 200g kostky, ty si rozdělte na 4 dílky. Na oleji jsem začala pražit cibulku nakrájenou na nudličky, a až pomalu zhnědla, přidala jsem balsamico a pražila ještě cca 10 min. Poté jsem odložila bokem.
Na marinádu k tofu jsem smíchala citrónovou šťávu s medem, vinným octem a hořčicí. Rozpálila pánev a dala opékat tofu, to jsem zalila marinádou. Trvá to jen pár minut.
Tortilly jsem dala nahřát, potřela hummusem, pokladla tofu, cibulkou, sušenými rajčaty (ty doporučuji nakrájet na malé kousky), polníčkem a zamotala. Každou tortillu jsem ještě přepůlila, aby se lépe jedla, ale záleží, jaké máte.
tak toto je úžasná kombinácia, určite vyskúšam
OdpovědětVymazatDěkuji, dej pak vědět, jak chutnalo :-)
VymazatLucko, ta kombinace mě taky přímo nadchla! Moje oblíbené chutě :). Hummus si kupuješ někde hotový? Jestli ano, tak kde prosím? Já si ho občas vyrábím, ale ne vždy mám v týdnu na to čas :(. Máš moc krásný blog a úžasné recepty!
OdpovědětVymazatDíky moc za slova chvály :-) Tipa na kupovaný hummus ti bohužel nedám. Měla jsem domácí, aji tahini. Co jde, se snažím vyrobit doma. Protože dnes bohužel nemůžeš věřit ani obalům :-(
Vymazat