Quiche se špenátem a cheddarem

Ačkoliv se snažím jíst zdravě, nerada si něco odpírám. Myslím, že téměř každý pokrm jde udělat ve zdravější podobě. Důkazem je tento quiche. Korpus jsem udělala z ovesných vloček a BIO celozrnné pšeničné mouky. Musím říct, že to byla moje premiéra. Zatím mě slaný koláč míjel obloukem ani jsem ho nikde neochutnala, nijak mě zvlášť nelákal. Ale člověk míní, život mění... nebyl vůbec špatný.

Quiche se špenátem a cheddarem (4 porce)

Inspirace: http://eat-drink-love.com


  • 3/4 hrnku ovesných vloček
  • 3/4 hrnku celozrnné pšeničné mouky
  • 3 lžíce studeného másla
  • špetka soli
  • 3 lžíce mléka


  • 3 hrnky baby špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • kapka olivového oleje
  • 4 vejce
  • 100g cheddaru
  • 1 hrnek mléka
  • sůl, pepř

Nejprve jsem si vyrobila korpus. Mouku s vločkami a máslem a solí jsem zpracovala na drobenku, přidala mléko a hnětla, dokud mi nevzniklo tuhé těsto. Můžete vyválet a vyplnit koláčovou formu či malé formičky, ale já jsem formičky jen uplácala. Poté jsem na rozpáleném oleji chvilku osmahla česnek nakrájený na tenké plátky a přidala špenát, dokud nezavadl. V misce jsem si rozmíchala vajíčka, přidala sýr, mléko, špenát, osolila a opepřila. Směs jsem vlila na těsto a dala péct na cca 30 minut.




Dobrou chuť :-)


5 komentářů:

  1. Dneska ho jdu upéct, tak doufám, že se povede :)) vypadá nádherně

    OdpovědětSmazat
  2. Skvělý recept na odlehčený quiche, díky moc za něj :) Chtěla jsem se jen zeptat, na kolik zhruba troubu? Ivana

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. každá trouba peče jinak... já dávám na 180 - 200 stupňů

      Smazat
  3. Těsto mi šlo špatně zpracovat, takže jsem přidala másla i vody. Jinak je dobrý a i rychlý. Oli

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)