Avokádový pudink

Už minule jsem načala téma vzpomínkových jídel z dětství. A dnes na to navážu. Pro někoho je symbolem dětství ovocné knedlíky, pro jiného pečené kuře, rajská, koprovka, buchtičky s krémem, krupičná kaše nebo třeba králík :-P ... Mně se vybaví kromě těchto jídel pudink. Měli jsme jakousi tradici, že skoro každou neděli se podával po obědě pudink s piškoty a ovocem, které bylo vždy překvapením, protože bylo ukryté pod vrstvou pudinku. I z takových blbostí, se děti radují... Jediný problém bylo, že já jsem měla ráda čokoládový a sestra vanilkový, to byly celkem boje... 

Ty léta jsou už bohužel pryč, ale pudink je věčný :-) Protože se ale snažím stravovat plnohodnotně, hledala jsem alternativu, čím nahradit ten klasický a zadařilo se. 


Avokádový pudink




  • 1 avokádo
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 1 lžíce medu
  • pistácie





Avokádo jsem vydlabala. Všechny suroviny jsem umixovala dohladka, posypala vyloupanými a nasekanými pistáciemi a mohla podávat.


Alternativou můžou být jakékoliv oříšky na posypání. Ještě jsem viděla recept s rozmixovaným banánem navíc či  proteinovým práškem, ale ten bohužel nemám vyzkoušený, takže nemůžu doporučit. Tento pudink se v žádném případě nepodobá konzistencí klasickému, co jsme zvyklí, spíš mi připomíná hromádku od krtka :-) Určitě se ale setká s úspěchem u těch, komu moc nejede avokádo a neví, jak se s ním vypořádat. Nebo těm, co se snaží držet zdravého životního stylu, případně u těch, co se snaží držet linii. Ačkoliv je avokádo poměrně tučné, obsahuje zdravé tuky, takže není třeba se mu vyhýbat.




Dobrou chuť :-)


 Otázka: Jaké je Vaše vzpomínkové jídlo?



11 komentářů:

  1. moje dětství mi evokuje krupicová kaše, dukátové buchtičky od babičky a kramfleky:) dále prázdniny u babičky, kdy jsme furt lítali venku, sbírali třešně, jahody, hrášek a kukuřici na poli:):)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsou zrovna jídla, který sem jako dítě nemohla :-) z krupice se mi dělalo blbě a buchtičkám jsem se taky vyhýbala, ale ten sběr máme společný :-)

      Vymazat
  2. Za mě jsou to kynuté tenounké lívance se skořicí a cukrem, povidlové taštičky, babiččin domácí kečup a vdolky s rozmačkanýma borůvkama a lesníma jahodama se zakysanou smetanou. A taky brambory pečené jenom tak v popelu. Teď jdu zamáčknout slzu a utřít sliny. :)

    OdpovědětVymazat
  3. zní to opravdu velmi zajímavě, jen si to nedokážu představit. někdy to ale vyzkouším, třeba to bude dobré :)
    co jsem měla jako malá hodně ráda byla špenátová polévka, to je první, co se mi vybavilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není to vůbec špatný, už kdysi jsem dělala koláč s avokádovou náplní, která se podobala tomuhle pudinku, ale bohužel se mi nepovedly fotky :-( jinak teda ke špenátové polévce, to se u nás nikdy nevařilo, jenom si ji vzpomínám ze školní jídelny, kde moc nefrčela :-D

      Vymazat
  4. wow! tak to musí chutnat dost dobře :)
    ukládám do receptů k ozkoušení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak se pak ozvi, jak chutnalo :-)

      Vymazat
    2. právě jsem si to připravila a teď to konzumuji, musím říct, že chuť je velice zvláštní, nejdřív jsem se trochu lekla :D ale po pár soustech to hodnotím kladně, příjemný zdravý dezert :) děkuji za inspiraci

      Vymazat
    3. taky mi to přišlo zvláštní, jen těžko k něčemu přirovnatelné, ale zajímavé :-) tak jsem ráda, že ti chutnalo.

      Vymazat
  5. Dnes jsem vyzkoušela, výborná náhražka sladkého :-) Doporučuji :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)