Okurkovo-mátové smoothie

Nevím, jak u vás, ale u nás stále převládají příšerná horka. Z polévky je mi špatně jenom si na ni vzpomenu, natož do sebe nasoukat nějaké těžké jídlo. Proto se v těchto dnech můj jídelníček omezuje na ovocné a zeleninové saláty, jogurty, melouny, ryby a pečenou zeleninu.  Bezva jsou také nejrůznější ovocné šťávy či koktejly, které dokáží skvěle osvěžit. Asi znáte tu klasiku, kdy do mixéru hodíte ovoce, co máte po ruce, zalijete mlékem, případně jogurtem a promixujete. Já dnes zkusila zase takový menší experiment v podobě okurkovo-mátového smoothie. Musím přiznat, že tak osvěžující koktejl jsem ještě neměla. Máta mu dodala neskutečný říz.


Okurkovo-mátové smoothie (1 porce)

Inspirace: http://www.theperfectpantry.com



  • 1/2 okurky hadovky (já měla 2 malé okurky ze zahrádky)
  • 150g bílého jogurtu
  • pár kostek ledu
  • pár lístečků máty
  • šťáva z limetky
  • med (či jiné sladidlo)




Příprava naprosto jednoduchá. Okurky jsem omyla, odřízla konce a pokrájela na menší kousky. S ostatními surovinami jsem prohnala mixérem a přelila do sklenice. Ozdobila jsem mátou a kolečky okurky, "hodila nohy na stůj" a relaxovala :-)




Zajímalo by mě, jak se v těchto dnech stravujete vy? Máte nějaký osvědčený recept do těchto dnů?

11 komentářů:

  1. tu chuť si neumím představit, ale věřím, že je to dobré :)
    mimochodem, máš to tady moc pěkné, ráda se nechám inspirovat:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus, když teď jedeš ve smoothies :-) a děkuji za pochvalu.

      Vymazat
  2. Upřímně si neumím tuhle chuť taky představit. Přijde mi, že se svět obrací a smoothie už nejsou jen ovocné, ale i zeleninové, omáčky už se dělají i na sladko a dokonce se pečou zeleninové buchty. :D
    Já se v tomhle počasí osvěžuju melounem - ten nikdy nezklame:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nenávidím stereotyp a to se projevuje i v tom, co vařím, proto zkouším pořád něco nového, neobvyklého. Ale věřím, že pro někoho to můžou být kombinace dost divné.
      A k té zelenině v buchtách, tu si nemůžu vynachválit, červená řepa, mrkev, fazole jsou super. A pro ty co se snaží zhubnout nebo držet linii, je to skvělá volba, jak si dopřát něco dobrého a neodepírat si, takže nejsem proti.

      Vymazat
    2. To já zas nemusím moc časté změny, pomalu si na ně zvykám. Máš ale pravdu - zkoušela jsem mrkvovou buchtu a byla děsně dobrá (i když se mi moc nepovedla).

      Vymazat
    3. jj, mrkev je asi zatím to nej, co jsem poznala, každá buchta z ní byla vynikající a krásně vláčná :-)

      Vymazat
  3. Lucka, určite to chutí skvele. Ja som "mixla" uhorky, bazalku a cviklu. Mňaaam. No vyskúšam aj Tvoj s mätou a jogurtom :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hmm tvoje kombinace zní taky super, extra zdravě :-) navíc řepu zbožňuju, až se mi dostane do ruky, určitě vyzkouším.

      Vymazat
  4. vyzkoušela jsem a musím uznat že to bylo vynikající! :)

    http://cerisefees.blogspot.cz/ - zrovna jsem přidala na blog receptík na domácí čokoládový perník, přijď se taky naispirovat! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Výborné! Připravila jsem si to ráno na dopolední svačinku a měla jsem co dělat, aby se z toho nestala moje druhá snídaně :D velká pochvala :)

    OdpovědětVymazat
  6. take pridam jeden receptik za naseho blogu - mata se skvele hodi k citrusum --- http://www.slimming.cz/smoothie-s-matou/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)