- 1/2 hrnku suchých fazolí
- 2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 5 lístků čerstvé šalvěje + na ozdobu
- 1 lžíce olivového oleje
- šťáva z citrónu
- sůl, pepř
Nejdříve jsem si přes noc namočila fazole. Druhý den jsem je dala spolu s 1 stroužkem česneku, bobkovým listem a šalvějí vařit.Trvalo to asi 45 minut. Nechala jsem je vychladit a rozmixovala tyčovým mixérem. Dochutila solí, pepřem, citrónem a česnekem.
Můžete podávat s pečivem, ozdobené sušenou šunkou a lístkem šalvěje, jako je na fotce. Nebo třeba použít jako dip k zelenině. Udělat si wrap, pomazat tortillu a plnit třeba grilovanou zeleninou.... Možností je plno :-)
Dobrou chuť :-)
to vypadá dobře a zdravě!
OdpovědětVymazatMmm! To vypadá dost dobře!
OdpovědětVymazatSlečny mám problém, furt to po mě chce kódy, zda nejsem robot a ikdyž je píšu dobře, za boha se to nechce odeslat. :( Co s tím?
zkusila jsem si s tím pohrát v nastavení, tak snad už to po tobě nebude chtít :-) taky mě to vytočí, když vkládám komentáře.
VymazatPomazánka vypadá vážně skvěle, určitě jí brzo udělám. :)
OdpovědětVymazatbudu ráda, když zkusíš, snad bude chutnat jako mně :-)
VymazatRozhodně vyzkouším! Taky chci zařadit víc luštěniny a tohle mi příjde jako super nápad :)
OdpovědětVymazatjj, s luštěninami je spoustu zajímavých dobrot. mám tolik receptů, co chci zkusit, jenom není čas ani kapacita, protože luštěniny nechce nikdo doma jíst.
VymazatJelikož hodně omezuju maso, tak se snažím jíst luštěniny co nejvíce a pomazánku jsem z nich zatím nedělala. Určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazattaky se ho snažím omezit, protože je mi po něm těžko. Určitě doporučuji vyzkoušet, obzvlášť pokud máš ráda hummus, hodně mi ho připomíná.
VymazatPomazánka už leží v lednici a těší se až si ji dám k večeři... :-) Děkuji za inspiraci!
OdpovědětVymazatjaká byla? :-)
Vymazat:-) mnami, tiez sa snazime zdravo stravovat, skvela inspiracia, opat raz, vdaka Lucka :-)
OdpovědětVymazatnení vůbec zač :-) jsem jenom ráda, že roste zájem o zdravé a plnohodnotné stravování.
VymazatMáš u mě na blogu ocenění! :*
OdpovědětVymazatVyzera vyborne.
OdpovědětVymazatděkuji :-)
VymazatVypadá dobře :) Jenom jsem se chtěla zeptat - už jsem párkrát v různých zdrojích četla, že tepelně neupravená šalvěj má v sobě jedovatou látku. Jíš ji jenom tak, nebo to bylo jen na ozdobu fotek?? Jinak se mi líbí jak používáš zdravější suroviny (jako celozrnnou mouku apod.) - taky se snažím, ale jde mi to pomalu :) Takže se ráda budu inspirovat, díky! :)
OdpovědětVymazatTerez z Food Positive
v pomazánce byla uvařená, jinak čerstvá byla jen na ozdobu :-)
VymazatDobrý den, šlo by použít fazole z konzervy ve slaném nálevu ? Děkuji.
OdpovědětVymazatvynikající. nikdo by nepoznal, že je to z fazolí
OdpovědětVymazat