Letní zeleninový koláč

Jsem asi trochu monotematická, ale mám prostě ty slané koláče ráda. Dnes je to variace s cuketou a rajčaty. Takže pokud máte doma ještě nějaké zbytky nadúrody ze zahrádky a nevíte, co s nimi, třeba se Vám bude hodit tato inspirace...

Letní zeleninový koláč

Krusta

  • 1 hrnek celozrnné žitné mouky
  • 3/4 hrnku celozr. pšeničné mouky
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 60ml olivového oleje
  • 125ml vody
  • špetka soli
  • lžička (sušeného) rozmarýnu

Náplň

  • 1 střední cuketa
  • 3 rajčata
  • 2 cibule
  • balsamico
  • tymián
  • sůl
  • balkánský sýr

Všechny ingredience na krustu jsem zpracovala v těsto. Zabalila do fólie a dala odpočívat do lednice. Zeleninu jsem nakrájela na kolečka. Cibuli jsem osmahla na olivovém oleji, osolila, zakápla balzamikem. Těsto jsem rozválela, pokladla cibulí, cuketami a rajčaty. Osolila, ještě zakápla balzamikem, posypala čerstvým tymiánem a rozdrobeným balkánským sýrem. Dala jsem péct do rozehřáté trouby asi na 40 minut.



Dobrou chuť :-)



Těsto bylo úžasné. Už jsem dělala pár slaných koláčů, ale s tímhle těstem se mi zatím pracovalo nejlíp. Zároveň bylo nejrychleji zpracováno. Zeleninu doporučuji řádně posolit a ochutit octem, jinak bude bez chuti. Příště dám asi sýr i dovnitř, protože byl se zeleninou super. Pak nebude třeba ani sůl.




15 komentářů:

  1. takovouhle "pizzu" si dělám podobně docela často:) někdy s protlakem a šunkou, někdy se špenátem:))

    OdpovědětVymazat
  2. oh la la! takovýhle post zrovna když mi dojdou zásoby zeleniny od dědečka, pche no snad zase doveze:D

    OdpovědětVymazat
  3. vypadá to vážně skvěle, ňami ňam

    OdpovědětVymazat
  4. Můžu použít místo žitné mouky špaldovou?? :)

    OdpovědětVymazat
  5. jéé Lucie, no to je supr recept. A všechny suroviny kromě toho sýra mám i doma. To mě úplně nahlodalo, že bych to udělala zítra na večeři :-) No uvidím, jestli bude čas. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak co, bylo na večeři? :-)

      Vymazat
    2. bylo až dneska na oběd :-) a výborné a byla jsem tak nadšená, že jsem to hodila na svůj blog, už jen proto abych to měla dostatečně zaznamenané pro příště, náplň jsem udělala trochu jinou, paráda, děkuji za výborný tip :-)

      Vymazat
    3. taky si dělám z blogu tak trochu svoji kuchařku :-)

      Vymazat
  6. Tak ten vypadá vážně úžasně :))

    OdpovědětVymazat
  7. Na kolik stupňů pizzu pečeš? :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)