Jsem asi trochu monotematická, ale mám prostě ty slané koláče ráda. Dnes je to variace s cuketou a rajčaty. Takže pokud máte doma ještě nějaké zbytky nadúrody ze zahrádky a nevíte, co s nimi, třeba se Vám bude hodit tato inspirace...
Letní zeleninový koláč
Krusta
- 1 hrnek celozrnné žitné mouky
- 3/4 hrnku celozr. pšeničné mouky
- 1/4 hrnku hladké mouky
- 60ml olivového oleje
- 125ml vody
- špetka soli
- lžička (sušeného) rozmarýnu
Náplň
- 1 střední cuketa
- 3 rajčata
- 2 cibule
- balsamico
- tymián
- sůl
- balkánský sýr
Všechny ingredience na krustu jsem zpracovala v těsto. Zabalila do fólie a dala odpočívat do lednice. Zeleninu jsem nakrájela na kolečka. Cibuli jsem osmahla na olivovém oleji, osolila, zakápla balzamikem. Těsto jsem rozválela, pokladla cibulí, cuketami a rajčaty. Osolila, ještě zakápla balzamikem, posypala čerstvým tymiánem a rozdrobeným balkánským sýrem. Dala jsem péct do rozehřáté trouby asi na 40 minut.
Dobrou chuť :-)
Těsto bylo úžasné. Už jsem dělala pár slaných koláčů, ale s tímhle těstem se mi zatím pracovalo nejlíp. Zároveň bylo nejrychleji zpracováno. Zeleninu doporučuji řádně posolit a ochutit octem, jinak bude bez chuti. Příště dám asi sýr i dovnitř, protože byl se zeleninou super. Pak nebude třeba ani sůl.
takovouhle "pizzu" si dělám podobně docela často:) někdy s protlakem a šunkou, někdy se špenátem:))
OdpovědětVymazatjj, žádná novinka na světě, ale dobrá :-)
Vymazatoh la la! takovýhle post zrovna když mi dojdou zásoby zeleniny od dědečka, pche no snad zase doveze:D
OdpovědětVymazatzávidím ti dědečka :-D
Vymazatvypadá to vážně skvěle, ňami ňam
OdpovědětVymazatani špatné to nebylo :-)
VymazatMůžu použít místo žitné mouky špaldovou?? :)
OdpovědětVymazaturčitě :-)
Vymazatjéé Lucie, no to je supr recept. A všechny suroviny kromě toho sýra mám i doma. To mě úplně nahlodalo, že bych to udělala zítra na večeři :-) No uvidím, jestli bude čas. :-)
OdpovědětVymazattak co, bylo na večeři? :-)
Vymazatbylo až dneska na oběd :-) a výborné a byla jsem tak nadšená, že jsem to hodila na svůj blog, už jen proto abych to měla dostatečně zaznamenané pro příště, náplň jsem udělala trochu jinou, paráda, děkuji za výborný tip :-)
Vymazattaky si dělám z blogu tak trochu svoji kuchařku :-)
VymazatTak ten vypadá vážně úžasně :))
OdpovědětVymazatNa kolik stupňů pizzu pečeš? :)
OdpovědětVymazatmáme elektrickou troubu, tak na 180
Vymazat