Bloggerům nastávají špatné časy. Světla ubývá a tím i dobrých fotek. Je to umění udělat relativně koukatelnou fotku a bude hůř :-( ale i to k podzimu patří, stejně jako dýně. Tentokrát jsem dýni upravila nasladko. Asi jste už někde zahlídli klasický dýňový páj, i když ten můj není až tak klasický. Protože se mé požadavky na zdravý moučník nemění, spojila jsem dva recepty do jednoho.
Dýňové tartaletky (4 ks)
Krusta
Inspirace: http://honestcooking.com
Náplň
Inspirace: H. Michopulu, Recepty z farmářského trhu
- 1 žloutek
- 2 lžíce zlatého sirupu (či jiného sladidla
- 2 lžíce dýňového sirupu*
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 125g tvarohu
- 250g dýně
Vyloupané ořechy jsem rozmixovala, spojila s kokosem, olejem a bílkem. Vyplnila nádobky a dala chladit do lednice. Mezitím jsem si připravila náplň. Dýni jsem naporcovala, oloupala. Na lžičce kokosového oleje jsem krátce opražila. Poté podlila trochou vody, přikryla pokličkou a vařila asi 15 minut do změknutí. Poté jsem dýni rozmixovala a nechala chladit. Žloutek jsem umíchala se sirupy, extraktem, tvarohem, nakonec jsem přidala dýňové pyré. Krustu jsem dala na 15 minut předpéct. Poté jsem naplnila a dala dopéct asi na 20 minut.
Dobrou chuť :-)
* pokud nemáte dýňový sirup, použijte špetku skořice, muškátového oříšku, hřebíčku, přip. kardamomu a přislaďte.
jsi čím dál šikovnější :P
OdpovědětVymazata fotky vypadají stále báječně
jé děkuji, moc jsi mě potěšila :-)
VymazatDýni jsem si teď opravdu oblíbila a tvůj recept vypadá parádně! Až zas nějakou někde "ulovím", tak ho nejspíš vyzkouším :)
OdpovědětVymazattaky mě nadchla :-) zkus, snad bude chutnat, chuť je hodně originální
VymazatWau, nádhera! Sbíhají se mi sliny...
OdpovědětVymazathttp://mamou-stylove.blogspot.cz/
děkuji :-) zítra mě čeká jeden kousek na snídani...
VymazatOpět to vypadá naprosto úžasně!
OdpovědětVymazatděkuji :-)
Vymazatsu krasne a urcite aj velmi chutne :-)
OdpovědětVymazattak tak jenom marně přemýšlím, co mi chutnalo víc, jestli oříšková krusta nebo ta náplň :-)
Vymazatmůže to vypadat ještě chutněji? ..takovéto blogy bych si měla zakázat! :D :))
OdpovědětVymazatnee, nechci přijít o čtenářku :-)
VymazatDěkuji za recept a foto, miluji dýňový páj, ale ještě jsem ho v ČR neměla a do US se nechystám a tak je čas si něco takového vyzkoušet doma. Mám už v komůrce máslovou dýni a hokaido a tak můžu začít, ale nemám formičky. Myslíš, že recept lze aplikovat i na koláčovou formu? Děkuji a přeji krásný podzim. Gabriela
OdpovědětVymazatUrčitě. Sice nezaručím, že se podaří zachovat tvar při porcování koláče, přece jenom ta oříšková krusta je taková drobivější, ale na chuti to nic neubere.
VymazatAhoj Lucie, tak dýňový páj je u nás na podzim a v zimě na stole často, používám koláčovou formu a super. Děkuji za recept a krásný blog plný dobrot. Těším se až vydáš kuchařku, net zrovna není dobrý a zdravý společník. Ať se Ti daří, Gabriela
Vymazatděkuji, snad jednou :-)
Vymazat