Dnes další pokrm s dýní. Zdánlivě obyčejné jídlo, nefotogenické, ale ta chuť... utloukla bych se po něm, když jsem poprvé ochutnala, nevěřila jsem...
Tak nějak jsem dostala za úkol zpracovat kuřecí prsa, ale co s nimi? Mám milion nápadů, schovaných receptů na vše možné i nemožné, ale u těch prsou to trochu pokulhává, takže pokud taky občas řešíte, co uvařit, volba je jasná...
Kuřecí s dýni a žampiony (3 porce)
Inspirace: http://everydayflavours.blogspot.cz
- olivový olej
- sůl, pepř
- 1 lžíce celozrnné mouky
- čerstvý tymián
- 500 g kuřecích prsou
- 1 lžíce másla
- 1 menší cibule
- 250 g žampionů
- 500g dýně hokkaido
- chilli
- 600 ml zeleninového vývaru
- 100 ml 30% smetany
- čerstvá petrželka
Maso jsem si omyla, osušila, nakrájela na menší kousky, osolila, opepřila, přidala tymián, zaprášila moukou, pokapala lžící olivového oleje a promíchala. Na lžíci másla jsem si z obou stran nechala zatáhnout kuřecí maso, vyjmula z hrnce a odložila. Do hrnce jsem přidala lžíci olivového oleje a opražila cibuli a na tenké plátky nakrájené žampiony. Až byly krásně zlatavé, přidala jsem na kostky nakrájenou dýni. Po pěti minutách jsem přidala kuřecí maso a posypala jemně chilli a zalila vývarem. Vařila jsem asi 15 minut, dokud nebyla dýně měkká. Odebrala jsem si trochu omáčky, kterou jsem promíchala se smetanou a zamíchala do celé směsi, povařila ještě pět minut, posypala čerstvou petrželkou a podávala.
Dobrou chuť :-)
vypadá to dobře:) dýni jsem zatím měla jen v polévce, kde ji miluju, a v koláči, kterej se mi vůbec nepovedl a byl odpornej, tak se teď dýně trošku bojím:D
OdpovědětVymazatneboj se toho, připravuješ se o spoustu super receptů :-)
VymazatTo bych si dala ráda :) Vypadá to úžasně!
OdpovědětVymazata já bych právě řekla, že líp chutná jak vypadá :-)
VymazatAle i ty barvy jsou krásné a určitě i velmi chutná kombinace...:))
OdpovědětVymazatpřesně tak, pasuju tento pokrm na můj objev podzimu, brzy musím zopakovat :-)
VymazatDneska jsem zkoušela tento recept...místo žampionů jsem dala lišky.. no a bylo to výborné :)
OdpovědětVymazatskvělé, opravdu luxusní, i pan antidýňový, velmi chválil ....jen žampiony jsem odložila a dala až nakonec, aby byly na skus :-) děkuji za tip
OdpovědětVymazatopravdu luksusní papání
OdpovědětVymazatDobrý den, dala by se použít dýně máslová ? Děkuji za odpověď.
OdpovědětVymazaturčitě :-) teď už hokkaido stejně nepotkáme.
VymazatVypadá to moc dobře. Také to zkusím, až budeme mít hokaido. Já mám nejradši tradiční českou kuchyni. U nás je tolik skvělých a možná i zapomenutých jídel, což mi přijde jako hrozná škoda :-) . S manželem jezdíme každý rok na food tour prague , kde pokaždé ochutnáme skvělá jídla a uděláme si parádní výlet :-) .
OdpovědětVymazat