Pokud nevíte, jak naložit s růžičkovou kapustou, jsem tu s dalším tipem. Vyžívám se v pečené zelenině, je neuvěřitelně variabilní, ať už se týká druhů zeleniny, koření, ale také jak ji pak zužitkujete. Můžete si ji dát jen tak s kouskem sýra, doplnit k masu jako náhrada za přílohu, zamíchat do salátu, těstovin, kuskusu, rýže, jáhel, a takhle bych mohla pokračovat... Proto pokud nestíháte (jako já teď, kdy se na mě škola valí), upečte si plech plný zeleniny a máte hned několik druhů pokrmů.
Pečené kapustičky s jablkem a cibulí
Inspirace: www.thermador.com
- asi 250g růžičkové kapusty
- 1 červené jablíčko
- 1 fialová cibule
- 1 palička česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- pár snítek tymiánu
- sůl
Kapustičky jsem si rozpůlila, jablko a cibuli nakrájela na měsíčky, česnek vyloupala. Vše jsem dala do pekáčku, pokapala olivovým olejem, posolila a přidala tymián. Pekla jsem asi 30-40 minut.
Dobrou chuť :-)
Mňam kapustičky miluji,ale jsem asi jediná kdo je má krom tebe rád...chjo je tolik jídel co bych musela dělat jen a jen pro sebe
OdpovědětVymazat:-D měly bysme si Jani udělat nějaký gurmánský sedánek.
Vymazatsuper, mám oběd do práce.:-)))
OdpovědětVymazatHelča
chutnalo? :-)
Vymazatvyzera to velmi chutne, skoda, ze jablcko nemozem, ale nahradim niecim inym :-))
OdpovědětVymazatty jsi šikovná a určitě něco vymyslíš :-)
VymazatMám v mraziaku veľa ružičkového kelu a nevedela som čo s ním. Tento pečený vyskúšam. Lucia, máš u mňa na blogu http://praceruk.blogspot.sk/2012/11/jedenastka.html nomináciu 11. Budem rada, ak sa zapojíš do tejto hry
OdpovědětVymazatPeču je již podruhé 😊 moc nám chutnají! Super recept!
OdpovědětVymazatPeču je již podruhé 😊 moc nám chutnají! Super recept!
OdpovědětVymazat