Domácí knackebroty

Většina si řekne, co se s tím budu doma patlat, když si to můžu za pár kaček koupit v krámě. Asi mě nepochopíte, ale jde o ten pocit, že je to vyrobený doma. Že do toho není nic nastrkaný, aby knackebroty vydržely půl roku čekat na zákazníka.

Pochopitelně nechutnají úplně stejně jako ty z obchodu, ale mně chutnaly, asi už jen pro ten pocit. Spousta semínek, ovesných vloček, celozrnné mouky, co víc bych si mohla přát :-)


Domácí knackebroty


  • 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 hrnku celozrnné žitné mouky
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1/2 hrnku slunečnicových semínek
  • 1/2 hrnku lněných semínek
  • 1 lžička soli
  • 1 hrnek vody





Všechny suroviny jsem smíchala a umíchala v těsto. Plech jsem si vyložila pečícím papírem a rozetřela stěrkou v tenkou vrstvu. Dala jsem péct na 200 stupňů asi 30 minut. Jakmile jsem vytáhla, nakrájela jsem na plátky.

A servírujeme, jak máte rádi. S pomazánkou, šunkou, sýrem nebo jen tak přikusovat třeba k salátu....


Dobrou chuť :-)

28 komentářů:

  1. už na první pohled jsou tisíckrát poctivější!
    vypadají super na výlety, takže si recept opisuju a děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemáš za co, já budu ráda, když vyzkoušíš a budou chutnat :-)

      Vymazat
  2. Vypadají opravdu bezvadně! Nikdy mě nenapadlo, že jdou udělat i doma. Asi taky vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v podstatě můžeme udělat všechno doma tak směle do toho :-)

      Vymazat
  3. WOw, dobrej tip - nejspíš ho velmi, velmi brzo (o víkendu) vyzkouším :D )

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají báječně :-) A rychle. Víkend v práci si žádá něco rychlého a výživného ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to budou ideální, celozrnná mouka, ovesné vločky a spousta semínek zasytí na dlouhou dobu :-)

      Vymazat
  5. Hmm pěkné, jsi šikovná..já jen nějak pořád ne a ne přijít těmto tenkým chlebíkům na chut i když jsou velmi zdravé..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se nedá nic dělat Jani, taky mi spousta věcí nejede, i když jsou zdravé.

      Vymazat
  6. udělat si je doma by mě nikdy nenapadlo, povedli se ti - krasavci:) a věřím, že i dobře chutnají, knackerbroty jím skoro každý den s cottage a lučinou k večeři:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsi ideální kandidát na vyzkoušení :-D

      Vymazat
  7. Už včera jsem to doma probírala, že bychom je udělali, jen se chci zeptat, na kolik kousků to stačí ty ingredience? :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, chtěla bych se zeptat, jde si je i zamrazit? Jelikož, když jsem je dělala poprvé, bylo jich vážně dost a pro mě samotnou by vydrželi na dlouho. Díky za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevím, nezkoušela jsem. Skladuji je v lednici a během dvou týdnů je sním.

      Vymazat
  9. Na jak velký plech si je dělala? Děkuji

    OdpovědětVymazat
  10. Nejlepší knackebroty které jsem kdy jedla. Ty z obchodu jsou proti těmto pěkně hnusný. No to se ani nedá srovnávat. Mockrát děkuju za recept. Je jednoduchý, rychlý a výsledek stojí za to. MŇAM!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Toto bol môj obľúbený recept pokiaľ som neprešiel na vitariánsku stravu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mi připomnělo, že už jsem je pěkně dlouho nedělala :-)

      Vymazat
  12. výborné! děkuji za recept! :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Dnes jsem zkoušela upéct a musím říct, že mě výsledek velmi příjemně překvapil. Na krácení jsem musela použít mačetu, ale to vůbec nevadí :-) Děkuji za zajímavý recept.
    Vendula

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D představuji si tu mačetu. To jsem ráda, že se recept líbí, úplně jsem na něj zapomněla. No budu muset brzy oprášit :-)

      Vymazat
  14. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když bych je chtěla udělat zcela bezlepkové jaké mouky použít? Žitná nám nesedí (pálení žáhy) a Špalková je lepková.
    Předem děkuji za odpověď a pěkný den 🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dle zkušenosti mi nejlíp vychází kombinace více bezlepkových. Pohanková, rýžová...

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)