Většina si řekne, co se s tím budu doma patlat, když si to můžu za pár kaček koupit v krámě. Asi mě nepochopíte, ale jde o ten pocit, že je to vyrobený doma. Že do toho není nic nastrkaný, aby knackebroty vydržely půl roku čekat na zákazníka.
Pochopitelně nechutnají úplně stejně jako ty z obchodu, ale mně chutnaly, asi už jen pro ten pocit. Spousta semínek, ovesných vloček, celozrnné mouky, co víc bych si mohla přát :-)
Pochopitelně nechutnají úplně stejně jako ty z obchodu, ale mně chutnaly, asi už jen pro ten pocit. Spousta semínek, ovesných vloček, celozrnné mouky, co víc bych si mohla přát :-)
Domácí knackebroty
Inspirace: http://www.ferdakost.com
- 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky
- 1/2 hrnku celozrnné žitné mouky
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1/2 hrnku slunečnicových semínek
- 1/2 hrnku lněných semínek
- 1 lžička soli
- 1 hrnek vody
Všechny suroviny jsem smíchala a umíchala v těsto. Plech jsem si vyložila pečícím papírem a rozetřela stěrkou v tenkou vrstvu. Dala jsem péct na 200 stupňů asi 30 minut. Jakmile jsem vytáhla, nakrájela jsem na plátky.
už na první pohled jsou tisíckrát poctivější!
OdpovědětVymazatvypadají super na výlety, takže si recept opisuju a děkuji :-)
nemáš za co, já budu ráda, když vyzkoušíš a budou chutnat :-)
VymazatVypadají opravdu bezvadně! Nikdy mě nenapadlo, že jdou udělat i doma. Asi taky vyzkouším! :)
OdpovědětVymazatv podstatě můžeme udělat všechno doma tak směle do toho :-)
VymazatWOw, dobrej tip - nejspíš ho velmi, velmi brzo (o víkendu) vyzkouším :D )
OdpovědětVymazattak, ať se vydaří :-)
VymazatVypadají báječně :-) A rychle. Víkend v práci si žádá něco rychlého a výživného ;-)
OdpovědětVymazattak to budou ideální, celozrnná mouka, ovesné vločky a spousta semínek zasytí na dlouhou dobu :-)
VymazatHmm pěkné, jsi šikovná..já jen nějak pořád ne a ne přijít těmto tenkým chlebíkům na chut i když jsou velmi zdravé..
OdpovědětVymazatto se nedá nic dělat Jani, taky mi spousta věcí nejede, i když jsou zdravé.
Vymazatudělat si je doma by mě nikdy nenapadlo, povedli se ti - krasavci:) a věřím, že i dobře chutnají, knackerbroty jím skoro každý den s cottage a lučinou k večeři:)
OdpovědětVymazattak to jsi ideální kandidát na vyzkoušení :-D
VymazatUž včera jsem to doma probírala, že bychom je udělali, jen se chci zeptat, na kolik kousků to stačí ty ingredience? :)
OdpovědětVymazatvyšlo mi jich 16.
VymazatDíky. :)
VymazatAhoj, chtěla bych se zeptat, jde si je i zamrazit? Jelikož, když jsem je dělala poprvé, bylo jich vážně dost a pro mě samotnou by vydrželi na dlouho. Díky za odpověď
OdpovědětVymazatnevím, nezkoušela jsem. Skladuji je v lednici a během dvou týdnů je sním.
VymazatNa jak velký plech si je dělala? Děkuji
OdpovědětVymazatklasický velký...
VymazatNejlepší knackebroty které jsem kdy jedla. Ty z obchodu jsou proti těmto pěkně hnusný. No to se ani nedá srovnávat. Mockrát děkuju za recept. Je jednoduchý, rychlý a výsledek stojí za to. MŇAM!!!!!!!!!!!!
OdpovědětVymazatdomácí je všecno nejlepší :-)
VymazatToto bol môj obľúbený recept pokiaľ som neprešiel na vitariánsku stravu :)
OdpovědětVymazatto mi připomnělo, že už jsem je pěkně dlouho nedělala :-)
Vymazatvýborné! děkuji za recept! :-)
OdpovědětVymazatDnes jsem zkoušela upéct a musím říct, že mě výsledek velmi příjemně překvapil. Na krácení jsem musela použít mačetu, ale to vůbec nevadí :-) Děkuji za zajímavý recept.
OdpovědětVymazatVendula
:-D představuji si tu mačetu. To jsem ráda, že se recept líbí, úplně jsem na něj zapomněla. No budu muset brzy oprášit :-)
VymazatDobrý den, chtěla bych se zeptat, když bych je chtěla udělat zcela bezlepkové jaké mouky použít? Žitná nám nesedí (pálení žáhy) a Špalková je lepková.
OdpovědětVymazatPředem děkuji za odpověď a pěkný den 🌞
dle zkušenosti mi nejlíp vychází kombinace více bezlepkových. Pohanková, rýžová...
Vymazat