Tohle je bezva způsob, jak do sebe dostat kopu vitamínů, což se v chřipkovém období určitě hodí :-) Smoothie je plné zdravých věcí, ovoce, zeleniny, je výživné, osvěžující a úžasně Vás nakopne na celý den. Prostě samá pozitiva (a sociální jistoty :-P)
Věřím, že u řady lidí tato podivná zelená tekutina vzbuzuje odpor, na druhou stranu si získal řadu fanoušků, kteří si bez něj nedokáží představit snídani (opět zatím především v zahraničí). Podstatu green smoothie, jak už název napovídá, je tedy něco zeleného, co vykouzlí krásnou brčálovou barvu. Možností je spousty, nejčastěji se používá špenát, ale sáhněte i po rukole, kapustě, římském salátu, mangoldu, petrželce, atd. k tomu přidejte (mražený) banán, jogurt či mléko, případně jiné (mražené) ovoce. Naučila jsem se používat mražené ovoce, rozmixováním získá skvělou texturu, která mi připomíná ovocnou dřeň z dětství. Kdo se vyhýbá mléčným výrobkům, nahradí vodou či kostkami ledu. Určitě doporučuji přidat lžičku oříškového másla, dodá úplně jinou chuť. Aby ještě víc zasytilo, můžete přidat vločky, lněná semínka, chia... Proto zkoušejte, kombinujte a hledejte Vaši oblíbenou chuť. Já přidávám svoji verzi :-)
- 2 hrsti rukoly
- lžíce petrželky + máty
- 1 mražený banán
- šťáva z půl pomeranče
- 1 lžička burákového másla
- 2 lžíce hustého bílého jogurtu
- kapka vody (záleží, jak chcete husté)
Všechny suroviny jsem dala do vysoké nádoby a tyčovým mixérem rozmixovala, nic víc :-)
Velice mile mě smoothie překvapilo. Čekala jsem, že bude třeba přidat lžička medu, ale bylo tak akorát sladké díky banánu. Zároveň bych nevěřila, co dokáže udělat "hloupá" lžička burákového másla, ani náhodou nevynechávejte!
já se zelených smoothie pořád ještě tak nějak bojím :D
OdpovědětSmazatale je pravda, že kde je banán a burákové máslo, to mi chutná, takže bych mu šanci dát mohla:)
já se do nich taky dvakrát nehrnula :-D a nakonec sem ani tak dobrou chuť nečekala.
SmazatNemám rukolu! :((
OdpovědětSmazatnahraď čímkoliv zeleným, psala jsem, že jde různě kombinovat, vymýšlet vlastní variace...
SmazatMiluji smoothie! Já ho dělám z trošku jiných přísad, ale rukolu musím vyzkoušet :)
OdpovědětSmazatnechceš se podělit o tvou verzi? :-) ráda vyzkouším
SmazatTeda ta barva mě odrazuje, ale jinak to může být v tomto chřipkovém období opravdu bezva! :))
OdpovědětSmazatčekala jsem, že zelená nebude vzbuzovat důvěru :-) ale jde o to, dostat do sebe nebo třeba do dětí ovoce, zeleninu... a ještě si navíc pochutnat
Smazatteda to vypadá opravdu zajímavě, ale nevím, jestli bych to neudělala raději bez té rukoly, bojím bojím :-D ale to už by potom nebylo green smoothie že :-D
OdpovědětSmazatneboooj :-) je to fakt dobrý.
SmazatTo si vůbec nedovedu představit, jak chutná :) Ale pro mě je ta zelená lákavá :) Když jsem byla malá, babička z dědou dělali nějaký takový nápoj z kopřiv.. vůbec nevím jak se to dělalo, ale vím, že to bylo zajímavé a chutnalo mi to :)
OdpovědětSmazatNikdy by mě nenapadlo udělat smoothie právě z rukoly. Její chuť miluji v kombinaci s těstovinami a kuřecím masem.
OdpovědětSmazatUrčitě musím někdy vyzkoušet.
Zvu Tebe i Tvé čtenáře ke mě na blog, kde pořádám první giveaway! :)
http://www.d-f-n.blogspot.cz/2013/02/prvni-giveaway-dietar.html
mě se právě ta zelená barva líbí! Mám doma špenát tak ho vyzkouším;)
OdpovědětSmazattyhle zelene smoothy miluju. Ja mam nejcasteji kombinaci: spenat (cerstve listy), proteinovy prasek, arasidove maslo, jogurt a vodu..
OdpovědětSmazatzelené smoothie, někdy určitě vyzkouším :)
OdpovědětSmazatSmoothiem jsem moc nevěřila,ale je to skvělý. Zasytilo mě to na delší dobu, než moje obvyklá snídaně. Už vidím adepta na zítřejší snídani :)
OdpovědětSmazatTak tohle je naprosto boží! Zkoušela jsi třeba i s tím špenátem, jak píšeš? :)
OdpovědětSmazatjasne a kolikrat... minimalne jednou tydne se na snidani objevi. se spenatem je nejlepsi.
SmazatTaké z toho mám trošku strach, ale tenhle týden mě popadla vlna experimentování, takže zítra nebo ještě dnes (?) zkusím :P
OdpovědětSmazatVyzkoušeno a opravdu lahůdka :-) Jen místo rukoly jsem dala špenát ze zahrádky a místo jogurtu zakysanou smetanu. Překvapivě dobré, chutnalo i dceři, takže určitě jsem to nedělala naposledy!
OdpovědětSmazat