Pečená řepa s hermelínem v lískových oříšcích

Pamatujete, jak jsem minulý týden psala, že vůbec nevadí, když Vám zbude rukolové pesto (či jiné), které jsem dělala k cuketovým nudlím? Tak nadešel jeho čas. 




V lednici na mě čekaly dvě červené řepy, které už nebyly v nejlepší kondici, proto bylo třeba je rychle spotřebovat. Možností bylo několik, umixovat smoothie k snídani, udělat pomazánku nebo má nejoblíbenější a nejprostší úprava, prostě upéct. Abych pečenou řepu pozvedla o třídu výš, přidala jsem rukolu, k tomu rukolové pesto a pečený hermelín v lískových oříšcích. 



Pečená řepa s hermelínem v lískových oříšcích


  • 1 bílek
  • hrst lískových oříšků
  • 1 hermelín (figura)




Řepu jsem si zabalila do alobalu a dala péct do trouby, alespoň na 1 hodinu, tak aby byla dostatečně měkká. (Když zkusíte, měl by Vám ní projet nůž). Hermelín jsem potřela pestem. Oříšky jsem si nakrájela na co nejmenší kousky do středně velké misky. Bílek oddělila od žloutku a namáčela v něm hermelín a poté obalila v oříšcích. Dala jsem péct asi na 20 minut za 180 stupňů. Mezitím jsem si omyla rukolu, naservírovala na talíř, upečenou řepu oloupala a nakrájela na tenké plátky. Můžete jemně osolit případně pokapat balsamicem. Přidala jsem zbytek pesta, upečený hermelín a podávala.





Dobrou chuť :-)


20 komentářů:

  1. Milá Lucie, úžasný recept, a tak se mi sbíhají sliny, že tohle bude na seznamu "co uvařit" na prvním místě. Děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě můžu jen doporučit, zklamaná nebudeš :-)

      Vymazat
  2. úžasné, i z pár zdravých ingrediencí se dá vykouzlit taková nádhera, kéž by se více takových receptů dostávalo mezi lidi!

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm... :) Vypadá to nádherně. Zrovna včera jsem také pekla řepu ;) Je to dobrota i samotné, ale s tím sýrem, oříšky a rukolou to musí být lahůdka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, dobrá je i tak, ale proč ji občas nevylepšit :-)

      Vymazat
  4. Mňam!! Miluju pečený hermelín:)

    OdpovědětVymazat
  5. Pečenou řepu jsem nikdy neměla..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to o moc přicházíš, je mnohem lepší než její pověst :-)

      Vymazat
  6. Vyborne! Pouzila jsem bazalkove pesto z M&S a liskove orisky a bylo to strasne zajimavy! Diky za tve recepty :) Dita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemáš vůbec zač, jsem ráda, že jsi zkusila a chutnalo :-)

      Vymazat
  7. Velká paráda, byla to skvělá kombinace chutí!:) Jinak úžasnej blog, máš hrozně inspirativní a pestrý recepty, který rozhodně musím skoro všechny vyzkoušet;) Ať se daří, nejen na blogu:-) Pájuše

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji za komentář :-) jsem ráda, že chutnalo.

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)