Co si mažete ráno na pečivo, když máte chuť na sladké? Máslo, tvaroh, med, marmeládu, džem, nutelu? Burákové či jiné oříškové máslo? Tak na tuhle klasiku na chvíli zapomeňte, pojďme si udělat tvarohovou pomazánku s pečeným banánem, říznutou citrónem, mátou a javorovým sirupem...
Tvarohová pomazánka s pečeným banánem
Inspirace: Apetit 04/2009
Na dochucení
- citrónová šťáva
- javorový sirup
Banán jsem si podélně rozpůlila a do každé poloviny udělala nožem několik zářezů, které jsem vyplnila lístky máty. Banán jsem dala péct slupkou dolů na 10-15 minut na 180 stupňů do změknutí. Po vytažení jsem oloupala, rozmačkala a promíchala s tvarohem. Na závěr jsem dochutila pár kapkami citrónové šťávy a javorového sirupu.
Recept mám už prověřený, několikrát ozkoušený a vždy dopadl perfektně, aby ne, když je tak jednoduchý. A i když je původně určený jako pomazánka na pečivo, já ho jím jako takový dezert či dip k různému ovoci. Takže je to jen na Vás, jak s ním naložíte...
Mňam. :P
OdpovědětVymazatMůj mlsný jazýček by si velmi pochutnal. :))
Tak velmi podobnou jsem také už párkrát dělala k nedělní snídani a je to opravdová Mňamka:)))
OdpovědětVymazatZajímavé a výborné, určitě vyzkouším...:-)
OdpovědětVymazatNo vypadá to moc lákavě, já banán a tvaroh naprosto zbožňuju! A ještě když je ten banán pečený, tak to musí být dvakrát větší lahoda :)
OdpovědětVymazatMňam to zní opravdu skvěle! :)
OdpovědětVymazatTy jo, to by mě nenapadlo ♥
OdpovědětVymazatta vypadá naprosto božsky! :)
OdpovědětVymazatTo zní jako výborná kombinace:)
OdpovědětVymazatSnídala jsem to samotné (bez pečiva atd.) a zítra jdu na celozrnné palačinky s touto výbornou mňamkou :)
OdpovědětVymazatZdravím mám dotaz: naříznu slupku a do ní dám mátu? a před rozmixováním mátu vytáhnu nebo jí rozmixuji též ? Děkuji Ivča
OdpovědětVymazatpokud ti nevadí chut máty... já mixuji s.
Vymazat