Tvarohová pomazánka s pečeným banánem


Co si mažete ráno na pečivo, když máte chuť na sladké? Máslo, tvaroh, med, marmeládu, džem, nutelu? Burákové či jiné oříškové máslo? Tak na tuhle klasiku na chvíli zapomeňte, pojďme si udělat tvarohovou pomazánku s pečeným banánem, říznutou citrónem, mátou a javorovým sirupem...

Tvarohová pomazánka s pečeným banánem

Inspirace: Apetit 04/2009

  • 1 banán
  • máta
  • 125 g tvarohu


Na dochucení
  • citrónová šťáva
  • javorový sirup


Banán jsem si podélně rozpůlila a do každé poloviny udělala nožem několik zářezů, které jsem vyplnila lístky máty. Banán jsem dala péct slupkou dolů na 10-15 minut na 180 stupňů do změknutí. Po vytažení jsem oloupala, rozmačkala a promíchala s tvarohem. Na závěr jsem dochutila pár kapkami citrónové šťávy a javorového sirupu.




Recept mám už prověřený, několikrát ozkoušený a vždy dopadl perfektně, aby ne, když je tak jednoduchý. A i když je původně určený jako pomazánka na pečivo, já ho jím jako takový dezert či dip k různému ovoci. Takže je to jen na Vás, jak s ním naložíte...


11 komentářů:

  1. Mňam. :P
    Můj mlsný jazýček by si velmi pochutnal. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tak velmi podobnou jsem také už párkrát dělala k nedělní snídani a je to opravdová Mňamka:)))

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé a výborné, určitě vyzkouším...:-)

    OdpovědětVymazat
  4. No vypadá to moc lákavě, já banán a tvaroh naprosto zbožňuju! A ještě když je ten banán pečený, tak to musí být dvakrát větší lahoda :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam to zní opravdu skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  6. ta vypadá naprosto božsky! :)

    OdpovědětVymazat
  7. To zní jako výborná kombinace:)

    OdpovědětVymazat
  8. Snídala jsem to samotné (bez pečiva atd.) a zítra jdu na celozrnné palačinky s touto výbornou mňamkou :)

    OdpovědětVymazat
  9. Zdravím mám dotaz: naříznu slupku a do ní dám mátu? a před rozmixováním mátu vytáhnu nebo jí rozmixuji též ? Děkuji Ivča

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)