Můj první pokus opravdu dostál svému jménu, byl to tak trošku hummus. Pardon, vím, že se o jídle ošklivě nemluví. To bylo vždy doma hubování, když jsme řekly o jídle fuj. Ale opravdu mě základní hummus za srdce nechytl, kulantně řečeno. Asi jsem jej málo ochutila, nicméně jsem se o další várku už nesnažila. Zato ten se sušenými rajčaty byl vynikající, asi jako všechno :-)
Tak nějak jsem tušila, že mi zachutná i varianta s červenou řepou....
Hummus s červenou řepou
(cca 2 porce)
- 50 g cizrny v suchém stavu
- 1 menší červená řepa
- 1 lžíce tahini
- stroužek česneku
- sůl, pepř
- kmín
- máta
Cizrnu jsem si předem namočila a uvařila. Stejně tak jsem si uvařila řepu doměkka. Můžete ji i klidně upéct, ale to trvá déle. Uvařenou řepu jsem oloupala a nastrouhala. Poté jsem cizrnu zcedila, přendala do vysoké nádoby. Přidala jsem řepu, tahini, prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín a rozmixovala dohladka. Nakonec jsem ozdobila mátou, kmínem a lžičkou jogurtu.
Původní množství jsem si chtěla připravit k obědu. Když vařím luštěniny, počítám obvykle 50 g na porci, protože ostatní luštěniny odmítají. Ale je toho opravdu hodně, takže to vyjde krásně na dvě porce. Poprvé jsem si dala hummus jako klasický dip se zeleninou, zbytek perfektně posloužil jako pomazánka k oříškové bulce, tentokrát z lískových oříšků, mňam :-)
Červené řepě jsem nikdy nepřišla na chuť..asi díky školní jídelně :D. Za to sušená rajčata jsou vynikající :p.
OdpovědětVymazatTak ten vypadá zajímavě :) Mně chutnal i ten klasický a s červenou řepou ho vidím poprvé, musela to být dobrota :)
OdpovědětVymazatUzasny napad!!! Tohle musim hned zkusit :))
OdpovědětVymazatto vypadá fakt nádherně! seš tak šikovná :)
OdpovědětVymazatřepa do hummusu by mě nikdy nenapadla!:)
OdpovědětVymazatTen vypadá krásně :)
OdpovědětVymazatJe to moc dobré. Neměla jsem mátu, určitě by v tom byla výborná. Na závěr jsem ho pokapala citronovou šťávou.
OdpovědětVymazat