Co se sklenicí od burákového másla...

Není nic smutnějšího než pohled do prázdné sklenice od burákového másla. To je samozřejmě hodně velká nadsázka, ale určitě to můj mlsný jazýček nepotěší. Poslední dobou jsem si zvykla nějak moc lžičkovat (ehm ehm někteří mě dokonce opravují na bagrovat), a tak u nás letí jedna sklenice za druhou. Beru to jako takový dezert nebo občas i náhradu svačiny. Namířím si to do lednice, nechám máslo povolit a pak už jen zapluji velkou polévkovou lžící (nejsme žádní troškaři) a vychutnávám...




Ale přijde mi, že nedokážu sklenici pořádně "vyčistit". A pro milovníka másla každý vyhozený zbyteček másla je "tragédie". Proto jsem se naučila prázdnou sklenici využít na přípravu overnight oats. Je to děsně jednoduché. Jakmile zbývá ve sklenici na dně másla, nasypu vločky, které zaliji troškou vařící vody a nechám nabobtnat. Pak jen doplním mlékem, jogurtem, tvarohem či nějakým kefírem, ovocem, zeleninou, oříšky, mákem, chia semínky, sušeným ovocem, kořením....





Kombinací se dá vymyslet nespočet. Mně chutnaly například ovesné vločky s mlékem, jahodami a kokosem. Také jsem zkoušela pohanku s nastrouhanou mrkví, tvarohem, skořicí a vlašskými ořechy, výborné. 




Pokud si přidáváte do kaše lžičku burákového másla, víte jak skvělou chuť jí dodá. Jediné, co mi vadí, je design sklenic od PB. Snad jen Marks and Spencer se krapet vyšvihl, jinak mi přijdou opravdu ošklivé, tak snad se časem zdokonalí nebo si vytvořím vlastní řadu oříškových másel :-) 


S jahodovým smoothie (1/2 banánu + jahody + PB + mléko)

14 komentářů:

  1. naprosto souhlasím, že není nic smutnějšího, než prázdná sklenička :D no a s tím "bagrováním"...jako bych četla u sebe :D ale já dokonce ani na dně zbytky nemám, jsem schopná tu sklenici vyčistit tak, že se skoro leskne :D ale určitě to zkusím, třeba na dně přeci jen něco zbyde, a když ne, tak tím ty vločky budou alespoň vonět :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám k burákovému máslu hrozný odpor z mládí, když se to tady u nás poprvé objevilo (nebo co jsem to alespoň jako malá postřehla), tak jsem přesvědčila mamku, aby mi jednu sklenici koupila. Za padesát kaček - tenkrát!! No po prvním ochutnání jsem byla děsně zklamaná, že to vůbec nechutná jak jsem čekala a vlastně mi to nechutnalo vůbec ani nikomu z rodiny, takže sklenice letěla do koše. Od té doby se to bojím koupit :D

    OdpovědětVymazat
  3. Mně tedy na dně nikdy nezbývá, ale na tyhle dobroty bych si snad i lžičku ušetřila... Momentálně u mě ale vede kombinace burákového másla a džemu na čemkoli, co dostatečně křupe ;) Třeba se časem dostane i na tyhle zdravější snídaně.

    OdpovědětVymazat
  4. Mně v té skleničce nezůstane ani ta špetka! :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Moc ráda přidávám burákové máslo do ovesné kaše. Je tam úžasné. Smoothie s ním určitě zkusím. Skleničky od másla od M&S mám moc ráda. Nechávám si je a potom do nich dávám různé věci na pečení, případně v nich dělám také overnight oats.

    OdpovědětVymazat
  6. Když mi v mém miláčkovi špetka zůstala a já už to nemohla vyškrabat... tolik smutku. A ty příjdeš s tak báááječným nápadem ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Při pohleu na prázdnou skleničku je mi opravdu smutno...zatím prázdné sklenice dávám babičce na zavařování džemů, ale asi si taky podobnou baštu udělám, brzo se totiž probagruju na dno poslední sklenice :(

    OdpovědětVymazat
  8. já to vždy dokonale vyškrábu lžičkou :D u mě taky strašně rychle mizí, ale to asi u nás všech :D raději bagruji kávovou lžičkou, aby to nevypadalo tak blbě :D

    OdpovědětVymazat
  9. haah, ani špetka nazbyt! :D To je dobrý!

    OdpovědětVymazat
  10. Mám stejný styl:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)