Já vím, že burger patří mezi pořádnou housku, ale když já teď nějak nemám "pečivové období", což se i tak trochu projevuje na blogu. Všímáte si? Už se tu dlouho neobjevil žádný recept na žádné pečivo. Nicméně jsem jisté osobě slíbila ne "Mekáč", ale poctivý domácí fast food, a tak v rámci testování jsem si burger udělala s hráškovým pyré. Musím říct, že to nebyla vůbec špatná kombinace. Kdyby i tak měl někdo zájem o ozkoušené a dobré housky, pro dotyčného jsem pekla podle tohoto receptu. Nejsou zdravé, ale jsou poctivé domácí a určitě lepší než kupované.
Hráškové pyré jsem už párkrát dělala, vždy k rybě. Variant je spousta, někdo vaří hrášek ve vývaru, někdo pouze ve vodě, někdo restuje, někdo přidává mátu, jiný parmazán, citrónovou šťávu, víno, smetanu, česnek,... já předkládám mé oblíbené.
Hovězí burger (2 porce)
- 300 g mletého hovězího (přední, krk...)
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- sůl, pepř
- (1 stonek jarní cibulky)
Protože nemám doma mlýnek na maso, nechala jsem si jej pomlít u řezníka. Určitě bych nedoporučovala kupovat už namletou směs. Pak už jsem jen maso dochutila solí, pepřem, dijonskou hořčicí, worcestrovou omáčkou a na drobno nasekanou jarní cibulkou. Rukama jsem zapracovala a tvarovala placičky. Dala jsem je odležet do lednice a poté smažila na kapce olivového oleje z každé strany 3,5 až 4 minuty.
Hráškové pyré (2 porce)
- lžička másla
- 350 až 450 g hrášku
- sůl, pepř
- stroužek česneku
- kapka citrónové šťávy
Hrášek jsem restovala na trošce másla, jakmile byl měkký, rozmixovala jsem a dochutila solí, pepřem, česnekem a citrónovou šťávou, toť vše.
vypadá moc dobře, hned bych si dala :) tohle by prošlo i u mého muže :D
OdpovědětVymazatu nás prošel s houskou :-D
Vymazatu môjho chlapa tiež :D asi viem čo varíme najbližšiu nedeľu
VymazatMňam, to vypadá skvěle! Takto si představuju ideální večeři! :)) Jinak jsem dělala ty cuketové těstoviny podle jednoho z tvých receptů, s menší úpravou, a jsou boží ;))
OdpovědětVymazatděkuji, psala jsem ti na blogu :-)
VymazatVypadá to fakt bezvadně :) A hráškové pyré musí být supr, když se to dobře dochutí, ale to už záleží na každém :)
OdpovědětVymazatpřesně tak, možností je nespočet a každý si musí najít tu svou chuť :-)
Vymazatco je ta dijonská hořtice? dá se nahradit jinou? :)
OdpovědětVymazatmožná nějakou jinou pikantní, anglickou, hrubozrnnou... nebo tam nemusí přijít žádná hořčice, je to jen příklad, jak mně chutná burger :-)
VymazatMňam :) to je snad škoda schovávat do housky, s hráškovým pyré to vypadá krásně :)
OdpovědětVymazatděkuji, taky myslím, že to nemusí být vždy klasika :-)
Vymazatvypadá to skvěle! :)
OdpovědětVymazatVypadá to moc hezky, chci se jen zeptat - z těch 300g masa to je takové velké množství jen na jednu porci? Nebo jsi z toho dělala víc porcí?
OdpovědětVymazatPřipadá mi to docela hodně, já co hlídám váhu bych si tolik dovolit nemohla a i toho hrášku na pyré se mi zdá trochu moc..?
pardon, zapomněla jsem uvést množství :-) už jsem doplnila, jsou to dvě porce, na jednoho by to bylo opravdu moc :-)
VymazatAha jasně tak potom to je už v pořádku.. :) taky bych to tak odhadla na ty 2 porce :)
VymazatPro 1 osobu by to byla fakt nálož :D
Ta barvička je nádherná !!:-)
OdpovědětVymazatHello there, I found your wеb site by way of Google whіle searсhing for
OdpovědětVymazata sіmilaг subject, youг site gοt here uр, it seems to bе great.
Ι've bookmarked it in my google bookmarks.
Hi there, just became alert to your blog via Google, and located that it's tгuly іnformative.
I am gonna be careful for brussels. I'll be grateful in the event you proceed this in future. A lot of folks shall be benefited from your writing. Cheers!
Also visit my page: Starting Up A Soap Enterprise
Hned jak jsem tenhle recept viděla, říkala jsem si, že to musím vyzkoušet.
OdpovědětVymazatFakt, že u mýho táty na nedělní oběd jen tak něco neprojde, mě neodradil, upekla jsem mu k tomu ještě americké brambory a přestal frflat.
Ale. Bylo to fakt naprosto geniální. Rychlý, jednoduchý a strašně moc dobrý. Díky :-)
Používáš mražený hrášek? Děkuji
OdpovědětVymazatano, nevím, kde bych teď vzala čerstvý :-)
VymazatMůže být hrášek mražený? :)
OdpovědětVymazatAno
Vymazatuž jsem na otázku odpovídala o komentář výše, stačí rolovat.
VymazatVypadá to parádně, to musím zkusit! :-)
OdpovědětVymazatUrčitě zkus,stojí to za to !A navíc je to rychlovka :)
VymazatNaprosto úžasné jídlo :) hovězí miluju a to pyré je super,po dlouhé době sem si opravdu pochutnala a určitě tehle recept zopakuji ještě nespočetkrát :) !
OdpovědětVymazatDělala jsem včera příteli a neskutečně si pochutnal, takže jsem mu řekla, že teď bude zažívat takové zkouškové období ochutnávek z webu delicious ... ;) díky, že jsi :-)
OdpovědětVymazat