Nejrychlejší müsli tyčinky

Tyhle tyčinky mě teď dokonale vystihují.... Rozumějte, začíná další zkouškový. Vždycky si pěkně rozvrhnu, kdy se co budu učit, abych vše hezky stihla a nestresovala den před zkouškou. A stejně to dopadá tak, že chytám poslední den nerva, nic neumím, na žádnou zkoušku nejdu, potřebuji minimálně den na další studium... určitě to znáte.





Takže nemám ani čas na vyvařování. Protože ale nechci tahat během učení jednu čokoládu za druhou, jak to řada spolužáků praktikuje, vrhám se na ty vůbec nejjednodušší tyčinky, co znám...



Nejrychlejší müsli tyčinky (2-3 ks)



  • 1 banán
  • 1/2 hrnku granoly










Nemůže to už být jednodušší. Banán jsem si rozmačkala vidličkou a promíchala s granolou. Pak už jen vypracovala rukama do tvaru tyčinek. Případně můžete tvarovat do kuliček. Položila jsem do nádoby vhodné do trouby, třeba plech, zapékací miska... a pekla jsem asi půl hodiny na 170 stupňů. 






16 komentářů:

  1. Tak to zní hodně dobře!

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně takové si dělám doma :D Chtěla jsem dát "recept" taky na blog, ale nakonec jsem na to zapomněla :D Jinak z jaké granoly je děláš? :)

    My jsme doma měli nevyužité müsli z Lidlu (myslím, že se jmenuje Master crumble müsli), které stojí cca kolem 50 kč za KILO! Navíc je podle mě opravdu poctivé a nejsou tam žádné zbytečnosti :) A jelikož v něm byli i nějaké rozinky a snad i datle, tak jsem tyčinky dělala tak, že jsem dala granolu s banánem do mísy a celé to rozmixovala. Rozinky to taky hezky spojily a všechno hezky drželo pohromadě. :)

    PS: Z těch tvých fotek se mi vždycky sbíhají sliny :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já granolu nekupuji, když mám chuť, tak vyrobím, je to rychlovka a levná. Tato byla perníková. Ani nebylo třeba mixovat, i když obsahovala rozinky a lískové ořechy, fakt to funguje :-)

      Vymazat
  3. dneska čtu už asi na pátym blogu o zkouškovym :D mm dokonalost v jednoduchosti :)

    OdpovědětVymazat
  4. ajo, koukám!:) Jinak moc nepřidávej příspěvky, protože si je pak musím číst a zdržuje to od učení ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie, to je supr! Na pečení musli tyčinek se chystám už hodně dlouho. Ale protože zas nejsem jejich obrovský milovník, tak vždy zvítězí něco jiného. Tento recept je ale tak rychlý, že se do něho určitě dám! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. No mňam! :) a vyšly z nich teda dvě ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dvě opravdu velké, spíš bych to viděla na 3 menší :-)

      Vymazat
  7. Skvělé! nechtěla jsem se s nimi moc patlat, ale pokud je to tak jednoduché, jdu do toho :))

    OdpovědětVymazat
  8. miluju jednoduché, ale chutné recepty, jako je tento!

    OdpovědětVymazat
  9. Tak tomu se říká pecka, ne jak ty kupované, Ečkama nadité "müsli tyčinky" s hnusnou polevou...

    OdpovědětVymazat
  10. Jéé to je super receptík a navíc zdravý protože člověk ví co do toho dá a ne ty rádoby zdravé "blafy" z obchodu.. určitě vyzkouším a udělám různé příchutě.. s kokosem, suš. ovocem apod. :)
    Dík za tip

    OdpovědětVymazat
  11. vypadá to hezky, ale o Granole čtu poprvé

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)