Jahodovo-rebarborová zmrzlina

Konečně se nám počasí umoudřilo, celý víkend bylo pěkné vedro... to si žádá pořádné osvěžení. A tak se mi naskytla výmluva, proč se vrhnout na zmrzlinu. Jasně, že jsem ji mohla udělat už dávno, ale nebude to ono. 




A taky objevilo se nám doma snad 10 kilo jahod a pěkný svazek rebarbory. Co z toho mohlo vzniknout?


Jahodovo-rebarborová zmrzlina

Inspirace: http://www.greenkitchenstories.com



  • 200 g rebarbory
  • 400 g jahod
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 lžíce sirupu agáve
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 500 ml bílého jogurtu




Rebarboru jsem omyla, osušila a nakrájela na malé kousky. Stejně tak jahody jsem omyla, osušila a zbavila stopek. Vanilkový lusk jsem vyškrabala a spolu s rebarborou, jahodami, agávovým a javorovým sirupem rozvařila. Poté jsem lehce rozmačkala a nechala vychladnout. Promíchala jsem směs s bílým jogurtem, naplnila nádobu vhodnou do mrazáku a dala mrazit. Po půl hodině jsem vytáhla, promíchala a dala opět mrazit. To stejné jsem opakovala asi ještě třikrát. Před podáváním jsem nechala chvíli v pokojové teplotě povolit. 





Platí zde přímá úměra čím smetanovější jogurt, tím lahodnější zmrzlina. Proto zapomeňte na odtučněné cosi. V tomhle jsem nekompromisní. Minimum jsou 3 procenta, ideál řecký jogurt s 10 procenty tuku. Zajímavé může být použít třeba jogurt z kozího mléka. Zmrzlina je krásně osvěžující díky rebarboře, voňavá po vanilce, sladká díky zralým jahodám a sirupu...




17 komentářů:

  1. Kozí zmrzlinu jsem jednou mela! Uzasne se tahla! Nevim jestli by to kozi jogurt udelal taky...asi to budu muset ozkouset! :-)

    OdpovědětSmazat
  2. Jé:) já zrovna dneska dávala recept na rebarboro-jahodovou limonádu:) To by se k sobě hodily!:D

    OdpovědětSmazat
  3. No téda, už ji vidím u mě na stole :D
    Vypadá moc chutně a zase to máš tak úžasně nazdobené! Jahůdky jsou snad nejlepší v tomhle období ze všeho ovoce. Máme je na na zahrádce, ale plantáže to nejsou :D
    A řecký jogurt je snad nejlepší, hodil by se taky Choceňský, to je lahoda :)

    OdpovědětSmazat
  4. Luci, to je super, jaké nápady se v té tvé hlavince zrodí;) vypadá to báječně, do těchto horkých dnů jako dělané. Už se těším až ji vyzkouším;)

    OdpovědětSmazat
  5. jogurt z kozího mléka? to tady snad ani neseženu, jsem ráda za normální jogurt :D

    OdpovědětSmazat
  6. Delikátní chuť a krásné barvy...:)

    OdpovědětSmazat
  7. waaaau! toto vyzera uuuuzasne! krasne fotky!

    OdpovědětSmazat
  8. Na zmrzlinách já ujíždím (dneska jsme dojedli čokoládovou s červenou řepou a ještě máme v mrazáku smetanovou zmrzlinu se Salkem a bíločokoládovou s jahodama) a tuhle určitě taky brzy vyzkouším!

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. wau, ta čokoládová s červenou řepou zní úžasně :-) bude na blogu?

      Smazat
    2. uŽ JE TAM OD LOŇSKÉHO ROKU: http://madlinakuchyne.blog.cz/1209/cemu-se-tak-repis

      Smazat
    3. děkuji, projela jsem jen pár posledních příspěvků.

      Smazat
  9. v těhle dnech ideální!! :) vypadá krásně

    OdpovědětSmazat
  10. Jé, já už bych taky chtěla 10 kg jahod a nevědět, co s nimi. Při troše štěstí budu mít 2-3 kg, které sníme jen tak. Ale zmrzlina je určitě dobrá. Zatím dělám avokádovou.

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)