Jarní bylinková frittata

Jednou z věcí, které na jaru/létu miluji, je kvantum bylinek, které vozíme ze zahrady. Je to úplně něco jiného než ubohý, ovadlý květináč z marketu, který mi stejně během pár týdnů obvykle uhyne. Takže jsem si o víkendu přivezla tašku plnou pažitky, petrželky, máty, oregana a šalvěje. Pro mě doslova ráj, jsem vyloženě na větvi z domácí produkce. 




Oregano jsem zlikvidovala už včera. Prohnala jsem ho mixérem a nadělala zásobu pesta. Mátu jsem využila dnes do polévky, navíc s pažitkou do této frittaty. I tak mi ještě spousta bylinek zůstalo a nemůžu se dočkat až nějaké přijdou do smoothie... a víc nebudu prozrazovat, počkejte si na další příspěvky :-)


Jarní bylinková frittata (1 porce)

Inspirace: http://www.wildgreensandsardines.com


  • 1/2 lžičky másla
  • 1 stonek jarní cibulky
  • hrst hrášku (i mražený)
  • hrst máty
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • cca 20 g balkánského sýra
  • hrst pažitky



Na trošce másla jsem krátce opražila jarní cibulku. Přidala jsem hrášek a zhruba minutu míchala. Vejce jsem rozkvedlala, osolila, opepřila a promíchala s omytými mátovými lístky. Zalila jsem směsí hrášek s cibulkou a čekala, až vejce ztuhnou, zhruba 5 minut. Poté jsem dala krátce zapéct do trouby a posypala rozdrobeným balkánským sýrem a pažitkou.




8 komentářů:

  1. frittaty, to je moje :) milion kombinací a žádná není nudná :)

    OdpovědětVymazat
  2. mňam :) ty žloutky jsou kouzelný :D zrovna nám nesou jedny slepice mini vajíčka a druhý maxi, takže to u nás doma je podobné :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak já omeletu nezapíkám, ale jinak ji dělám dost často. Nejlepší ever je Cukeleta viz http://moniislifestyle.blogspot.cz/2013/05/cukeleta.html . A bylinky mi krásně hoví v truhlíku za oknem :) :).

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě že jsem právě po obědě, jinak bych to hned vyzkoušela :) Ale už vím, co bude na večeři, hlavně když k tomu právě všechno doma je ;)

    OdpovědětVymazat
  5. E viva la frittata italiana...:))

    OdpovědětVymazat
  6. oreganové pesto jsem dělala včera, ale padlo za vlast :D. A bylinkovou frittatu taky zbožňuju, teď jsem zkusila zaexperimentovat s nastrouhaným čerstvým zázvorem a bylo to úplně dokonalý..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)