Kakaové lívance s kokosovou polevou

Také máte rádi dlouhé ranní vstávání, kdy se pěknou chvíli převalujete, snídáte v posteli za doprovodu Vašeho oblíbeného rádia/filmu/seriálu? Já děsně a právě proto si je dopřeji jen jednou za čas, aby takové chvíle nezevšedněly. K tak výjimečné události se nehodí jen tak obyčejná snídaně, chce to něco víc...




Kdepak obyčejné pečivo s máslem, šunkou, sýrem či tak něčím, ovesná kaše... Jako stvořené pro snídani do postele jsou lívance. A tyhle byly tedy luxusní.


Kakaové lívance (1 porce, 3 lívance)

Inspirace: http://www.neverhomemaker.com


  • 30 g mletých ovesných vloček
  • 15 g strouhaného kokosu
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva 
  • 1/4 lžičky sody
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku kokosového mléka
  • cca 1/4 hrnku rostlinného mléka
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu



V míse jsem si smíchala pomleté ovesné vločky s kokosem, kakaovým práškem, práškem do pečiva, sodou, špetkou soli. Poté jsem přimíchala mléko, med a vanilkový extrakt. Důkladně jsem promíchala. Pánvičku jsem si jen vytřela máslem a smažila menší lívanečky, které jsem podávala s kokosovou polevou a posypané kvalitní hořkou čokoládou...




Kokosová poleva

  • 2 lžíce kokosového mléka
  • 1 lžíce mandlového másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička medu






Mléko jsem si dala předem do lednice, aby se mi vytvořila na vrchu vrstva smetany. Z té jsem sebrala dvě lžíce, které jsem promíchala s mandlovým mlékem, vanilkovým extraktem a medem. Dala jsem na chvíli do mrazáku.


Lívance byly prostě úžasné. Určitě je zařadím mezi mé top, spolu s ricottovými, mrkvovými a kokosovými. Hlavně mi chutnala poleva. Bylo to zas něco úplně jiného. Zatím jsem vždy posypala ovocem, oříšky, čokoládou, pokapala medem, javorovým sirupem... Ujedla bych se jí, takže do budoucna určitě využiji i jinde :-)





17 komentářů:

  1. och nebe! tohle musím vyzkoušet..už vím kdy - v neděli!!!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. teda co ti budu povídat, slast pro oči :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem mezi foodblogery nováček a moc se mi Váš blog líbí. Lívance vypadají perfektně!

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam :) Teď ještě udělat si to mandlové máslo..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. může to být samozřejmě i burákové nebo jiné oříškové :-)

      Vymazat
  5. Vypadají krásně :)
    Luci, tak mě tak napadá, co děláš? Že máš vždycky dost času na snídaně a tak :)

    OdpovědětVymazat
  6. To je nádhera, kakaové lívance jsem už dlouho neměla :)) O kokosové polevě nemluvím, ujídala bych ji samotnou :D

    OdpovědětVymazat
  7. Už jen někoho najít, kdo by mi něco tak krásného připravoval na snídani :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadají úžasně! :) A nedělaly se špatně, nerozpadávaly se, kdyžs do těsta nepřidávala vejce?? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pracovalo se s nimi krapet hůře, ale určitě tvar držely :-)

      Vymazat
  9. Právě vyzkoušeno! Jelikož jsem neměla kokosové mléko, improvizovala jsem se sojovým. Místo palačinek toho vznikl trhanec. Ale teda moc dobrý! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to mě mrzí, že ti nedržely pohromadě. Mně se s nimi pracovalo trošku hůř než s těmi, kam přidávám vejce, ale i tak držely. Jestli to nebylo mlékem...

      Vymazat
  10. Vypadají božsky, jasná sobotní snídaně :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj:) Tvůj blog už nějakou chvíli sleduji a spousty receptů jsem už vyzkoušela, všechny byly skvělé!:) Dneska k obědu chystám cizrnu na paprice a hrozně se na ní těším, snad se povede..:D Nicméně se chci zeptat.. Dneska jsem zkoušela tyhle lívanečky k snídani, chuťově byly skvělé, ale byly to už asi třetí lívance, co jsem zkoušela z ovesných vloček, bez mouky a vajec a se všemi jsem měla stejný problém.. Těsto zůstalo hrozně řídké, takže po vylití na pánev se z toho stala spíše palačinka, kterou pak ale nemůžu obrátit, nedrží pohromadě, takže na talíř pak přendavám konzistenčně spíše takovou "břečku" než lívanec nebo palačinku.. Nevíš, kde dělám chybu? Může to být vločkami? Nejde mi je namlít úplně na prášek, může to být tím? Jediné lívance, které s mi jakž takž povedly, byly ty Tvé perníkové, které jsou mimochodem skvělé.. Nevypadaly sice tak krásně jako ty tvé na fotkách, ale pohromadě držely lépe než tyhle..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se těžko radí, nikdy se nepovede nic naprosto totožně, záleží na teplotě, kvalitě surovin... ale jestli nemáš vyloženě mouku, mohou se ti hůř spojit, takže může to mít taky vliv. zkus si koupit ve zdravé výživě ovesnou mouku.

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)