Třešňový krambl s mandlovou drobenkou

Ani jsem se nenadechla a máme po třešních. Jasně, že bych je sehnala v marketu či na trzích, ale domácí jsou prostě domácí. Loni jsem jakýkoliv recept s třešněmi prošvihla. Proto jsem měla radost, že se mi letos vydařil alespoň krambl.  



Pro krambly máme doma slabost. Je to super expresní dezert, kterým zaručeně strávníky okouzlíte. Neznám nikoho, kdo by neměl rád drobenku. Navíc ukrývající horké ovoce, doplňte dobrou, nejlépe domácí zmrzlinou... Co chtít víc. 





Drobenku jsem tentokrát nedělala klasicky z ovesných vloček či celozrnné mouky, ale bezlepkovou, jen z ořechů a kokosu. Pokud máte, použijte kokosový olej namísto másla, získáte ještě voňavější drobenku. Třešně nemusíte dávat do červeného vína, ale získají určitě zajímavější chuť.


Třešňový krambl s mandlovou drobenkou


Ovoce
  • třešně
  • 1 lžička agáve
  • (červené víno)

Drobenka
  • 25 g mandlové mouky
  • 10 g strouhaného kokosu
  • 25 g celých mandlí
  • 20 g másla
  • 1 lžička agáve



Třešně jsem si vypeckovala a předem naložila do červeného vína s agáve sirupem. Na drobenku jsem si smíchala mandlovou mouku se strouhaným kokosem a na drobné kousky nakrájenými mandlemi, máslem a agáve sirupem. Rukama jsem vypracovala v drobenku. Třešně jsem umístila do nádobek vhodných na pečení, posypala drobenkou a dala zapéct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut.





11 komentářů:

  1. dnes som piekla čeresňový koláč :) pochválim sa, skvele sa vydaril :D tento expresne rýchly recept sa bude hodiť:)

    OdpovědětVymazat
  2. Jů, šikula! Třešní máme letos ze zahrady hromadu, tak recept snad vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Lůco Lůco, ty mě zase rozmlsáš - třešně mám doma a nevím jak je nejlépe "sdělat"... tak už asi vím, tohle se mi moc líbí, jen ta mandlová mouka... to můžu jen nadrtit mandle? ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, prostě koupím pomleté ořechy nebo si je pomelu doma. Mouka sice není tak jemná, jako bych koupila tu pravou v obchodě, ale tady v ČR bych jen obtížně sháněla a zatím se mi takto každý recept povedl.

      Vymazat
    2. Já už jsem sice viděla, teda nápis byl přímo "moučka", ale bylo to dost drahé, to si to radši pomelu doma ;-) Máme strašně moc jahod, tak možná přihodím i nějaké jahody k třešním a snad se to také povede =)

      Vymazat
  4. Drobenku jsem dřív vůbec nemusela, ale díky všem těm moderním koláčům kramblům mi začala hodně chutnat :p. Tenhle vypadá skvěle, mám ráda třešně :)
    MaláMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Hmm, crumble taky rozhodně můžu, takže díky moc za tenhle tip! vyzkouším, až budeme mít višně, k třešním se bohužel moc nedostanu.

    OdpovědětVymazat
  6. Zrovna dneska jsem dostala koš třešní a přemýšlím co s nimi, neb tu ještě mám koláč ze včerejška...tohle je dobrá inspirace :-)

    OdpovědětVymazat
  7. graml? neznám, ale vypadá to na super sváču :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)