Nevím jak u Vás, ale u nás se léto neobejde alespoň bez jedněch ovocných knedlíků. Ať už jahodových, meruňkových či švestkových... Nejradši máme tvarohové, protože jsou takové lehčí. Přece jen nechceme po zbytek dne funět, ještě když je takové horko... Loni jsme si taky pochutnaly na tofu knedlících, které letos určitě zopakuji, snad s meruňkami.
Tvarohové knedlíky jsem tentokrát modifikovala do gnocchů, které jsem doplnila jahodovým přelivem. Jednoduše jsem rozvařila jahody, nic víc, žádné zahuštění. Ani jsem je nedoslazovala a naopak doplnila mátovým cukrem. Jeho příprava je taky hrozně jednoduchá, rozmixovaná máta s třtinovým cukrem.
Tvarohové gnocchi s jahodami a mátovým cukrem (2-3 porce)
Knedlíky
Přeliv
- jahody
- vanilkový extrakt
Mátový cukr
- třtinový cukr
- čerstvá máta
Tvaroh jsem promíchala s vejci, špetkou soli a dosypala moukou. Kdyby bylo těsto příliš lepivé, přidejte mouku. Z těsta jsem na pomoučeném vále tvořila menší oválky. Ty jsem obalila v mouce. Gnocchi můžete klasicky uvařit v osolené vodě. Jakmile vyplavou, měly by být hotové. Případně je můžete opéct na trošce másla. Jahody jsem rozvařila s kapkou vanilkového extraktu. Kdyby se připalovaly, můžete podlít trochou vody, ale mně pustily šťávu, takže to nebylo ani třeba. Na mátový cukr jsem rozmixovala omyté mátové lístky s třtinovým cukrem. Gnocchi jsem podávala přelité rozvařenými jahodami a posypané mátovým cukrem.
Poslední dobou mám pro gnocchi slabost, možná i proto jsem se nevrhla na klasické tvarohové knedlíky. Ze všeho nejlepší byl pak mátový cukr. Má hrozně široké použití, proto si jej udělejte klidně více, neztratí se. Doslaďte jím letní limonády, ledové čaje, koktejly, ovocné saláty, kaše....
Mnam , jak nám mužeš delat večer takové chutě? :D :)
OdpovědětVymazatPromiň, jen se vždy dostanu k blogu až večer :-)
VymazatSlintám si tu do klávesnice :D Nádherné fotky :)
OdpovědětVymazatděkuji :-)
Vymazatdokonalé! :)
OdpovědětVymazatPodobný recept mám nachystaný, akorát chci použít mouku mandlovou, tak snad se mi poraří aspoň z půlky tak, jako tobě :)
OdpovědětVymazattaky chci zkusit nějaké knedlíky s oříškovou moukou. Tak snad vyjde s jiným ovocem do konce léta :-)
VymazatLuxusní, lepší jak z té nejlepší restaurace! :))
OdpovědětVymazatooo děkuji, si ani nezasloužím :-)
VymazatSkvělá alternativa klasických knedlíků. Nápadité a určitě hrozně dobré:)
OdpovědětVymazat:)) tvarohové knedlíky s jahodovým přelivem jsem měla zrovna včera na oběd. mňam mňam
OdpovědětVymazatTo je nádhera, krásně barevné a naprosto vynikající. Navíc, nádherné fotky vše umocňují. Chodím sem moc ráda, měj se krásně :-)
OdpovědětVymazatP.
Moc děkuji za vzkaz :-) Snad se budeš i nadále ráda vracet :-)
VymazatMňam :-)
OdpovědětVymazatNadherne ;)
OdpovědětVymazatDá se použít i jiná mouka než kukuřičná? Vypadá to báječně a zrovna když na ně mám chuť tak kukuřičnou doma nemám :/ Lucie
OdpovědětVymazatjasně, proto je kukuřičná v kurzívě
Vymazattrapná otázka, ale přesto se zeptám.. Kukuřičná mouka, tím je myšlena polenta?
Vymazatne, ne polenta je hrubší
VymazatKrásný recept, na pohled náádhera..zajímavé využití kukuřičné mouky..asi by mě ve spojení se sladkým nenapadlo,ale proč neochutnat :)
OdpovědětVymazatJé, to je náhoda a já zrovna dneska propátrávala internet kvůli nějakým bezlepkovým tvarohovým knedlíčkům! takže ty tvoje vyzkouším, to bude dobrota!
OdpovědětVymazatVyskusane. Neopekala som a fakt fantasticky matovy cukor som kvôli detom zamiesala do jahod...nebolo to teda na pohlad take efektne ale zato urcite vyborne! Prekvapilo ma ako dobre sa pracovalo s cestom.
OdpovědětVymazatVyborne ;-) akorat manzel pozrel pouze jeden...jak v tom neni maso, tak se to da pry jist jen ke kave ;-)
OdpovědětVymazatDobrý den, prosím, kukuřičnou mouku hladkou ? Děkuji za odpověď.
OdpovědětVymazat